I hallen på Gymnastikhøjskolen i Ollerup gemmer sig traceurs (folk, der laver parkour) fra Norge, Tyskland, Marokko og Costa Rica, der alle er her for at dyrke deres passion

Den grundlæggende idé bag disciplinen parkour er at komme fra A til B effektivt og hurtigt.

Effektiv og hurtigt er nøjagtigt de to tillægsord, som nok passer bedst på de 17 unge mennesker, der hopper og springer rundt i hallen på Gymnastikhøjskolen i Ollerup.

De 17 unge kommer fra alle verdens hjørner og er kommet til Sydfyn for at dyrke deres fællespassion: Parkour, som udbydes på Gymnastikhøjskolen.

- Parkour er frihed. Man kan gøre lige, hvad man vil. Og så er det fedt at få lov at rejse ud i verden og møde nye venner, siger 20-årige Didi Alaoui Mohammed fra Marokko.

Læs mere i Fyns Amts Avis onsdag.

  • Katrine Becher Damkjær

    Af:

    Jeg er lokaljournalist på Fyns Amts Avis' Svendborg-redaktion, hvor jeg beskæftiger mig med alle områder af lokalstoffet. Jeg er uddannet fra Roskilde Universitet, hvor jeg har en Cand.Comm med speciale i Journalistik. Jeg har været ansat på Fyns Amts Avis siden 2011 og har en fortid som praktikant på Fyens Stiftstidende, hvor jeg var på Nordfyns lokalredaktion og sportsredaktionen.