Scenekunstakademi på Oure Kostgymnasium fra næste skoleår

Skuespiller Charlotte Munck i gang med undervisning på Oure Kostgymnasium. Foto:

Scenekunstakademi på Oure Kostgymnasium fra næste skoleår

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Scenekunstakademi på Oure Kostgymnasium fra næste skoleår - unikt samarbejde mellem skolen og Baggårdteatret udbygges og formaliseres.

Svendborg/Oure: Oure Kostgymnasium og Baggårdteatret har formaliseret et samarbejde og opretter i fællesskab et unikt scenekunstakademi, der åbner for elever fra det kommende skoleår.

Allerede gennem nogle år har de to institutioner samarbejdet, men på mere løs basis. Men fra skoleåret 2018/19 tilbydes elever et scenekunstakademi, der bliver en selvstændig linje på Oure Kostgymnasium. Her bliver både bedre træningsfaciliteter i et nybygget teaterhus samt en udveksling af gæstelærere, der samtidig er aktive skuespillere på Baggårdteatret.

Til uddannelsen går Kenneth Vennerstrøm rektor på gymnasiet i Oure, og teaterchef Jakob Bjerregaard Engmann allerede mandag i gang med at søge efter en akademi-leder. Én med praktisk erfaring indenfor teater og ledelse - gerne som underviser eller skuespiller.

- Vi regner med, at Scenekunstakademiet vil trække flere unge med skuespillerdrømme til Sydfyn, for der findes ikke en lignende uddannelse andre steder i landet. Med Baggårdteatret som fast samarbejdspartner bliver linjen professionel med uddannede skuespillere som lærere. Og eleverne får deres daglige gang i ægte teateromgivelser, siger Kenneth Vennerstrøm.

Under betegnelsen performing arts har Oure Kostgymnasium hidtil udbudt dans, musik og også skuespil, men skolen satser på en fordobling af elever med skuespillerdrømme - eller omregnet til en klasse med minimum tyve elever, der skal gøres klar til at søge ind på de tre Skuespillerskoler i henholdsvis København, Odense og Aarhus eller på Musical Akademiet i Fredericia. Samlet har de fire uddannelsessteder kapacitet på 34 elever hvert år.

- Selvfølgelig er det et mål at trække den unge talentmasse til Sydfyn, siger Jakob Bjerregaard Engmann, men han mener også, at Baggårdteatret som et af landets mest progressive egnsteatre har et ansvar for at styrke dannelsestanken:

- Drama binder mange sløjfer og er med til at skabe gode mennesker!

- Vore unge fødes jo nærmest med digitale egenskaber, mens det fysiske nærvær og dyrkelsen af nære relationer bliver forsømt. Så ud over at være med til at uddanne morgendagens skuespillerstjerner og altså levere unge til de etablerede skuespilleruddannelser, vil scenekunstakademiet også medvirke til udvikle ånd, kunst og æstetik, forklarer han og tilføjer, at både for gymnasiet og teatret bliver den nye uddannelse en ren win-win: Skolen får professionelle lærere fra Baggårdteatret, og teatret kan derfor hyre sine skuespillere på bedre vilkår.

En fælles drøm for Kenneth Vennerstrøm og Jakob Bjerregaard Engmann er et nyt og større teaterhus midt i Svendborg, så hele byen bliver et campusområde med flere studerende.

Scenekunstakademi på Oure Kostgymnasium fra næste skoleår

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce