Sat af i Stenstrup - igen: Skidt start på ugen for Svendborgbanen

Stationen i Stenstrup er en upopulær station at ende på for alle andre end dem, der faktisk skal af der. Men det hjælper DSB med at indhente forsinkelser af vende tog i Stenstrup i stedet for Svendborg.
Foto: Nils Svalebøg

Sat af i Stenstrup - igen: Skidt start på ugen for Svendborgbanen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Trods løftet pegefinger fra transportministeren har DSB igen sat passagerer af i Stenstrup.

Bedst som transportminister Hans Christian Schmidt (V) med hævet stemme og pegefinger har bedt DSB og Banedanmark aflevere en plan for, hvordan de vil undgå at indhente forsinkelser på Svendborg-banen ved at smide passagerer af i Stenstrup, blev en flok af banens pendlere igen budt et ufrivilligt ophold i Stenstrup mandag eftermiddag.

Det fik blandt andre Mette Drøhse, der pendler mellem Svendborg og jobbet på OUH, at mærke.

- I Kværndrup fik vi at vide, at vi holdt og ventede på at krydse med et tog fra Svendborg, og at toget i øvrigt ikke ville køre længere end til Stenstrup. Slut. Punktum. Ikke mere information. Som altid, siger Mette Drøhse.

Som så mange gange før valgte hun selv at tage affære og få sin mand til at hente sig i Stenstrup. Nogle gange har de taget andre strandede passagerer, der skulle nå hjem og hente børn eller overholde andre aftaler, med i bilen. Men selv om det har givet hyggelige oplevelser, er både hun og manden ved at være trætte af ståhejet.

- Jeg har oplevet at blive sat af i Stenstrup fem-seks gange i 2015. I hvert fald. Og det er jo bare, hvad jeg har oplevet. Det kan ikke beskrives, hvor lavt det er, siger Mette Drøhse.

Behov for handling

I sidste uge udtrykte en række af Christiansborgs transport-ordførere her i avisen både overraskelse og harme over beretningerne om, at man på Svendborgbanen indhenter forsinkelser ved at sætte folk af før endestationen Svendborg. Desuden har transportministeren indkaldt DSB og Banedanmark til et møde i dag om uregelmæssighederne på Svendborgbanen og et krav om, at parterne kommer med en plan for, hvordan de vil undgå den upopulære Stenstrup-løsning.

Derfor er Venstres transport-ordfører Kristian Pihl Lorentzen overrasket over at høre, at passagerer allerede mandag igen måtte se fritid forvandlet til ventetid i Stenstrup.

- Det kan man da godt undre sig over, siger han.

- Men det viser jo bare, at det er godt, at transport- ministeren er gået ind i sagen. Det aktualiserer behovet for, at der findes nogle løsninger.

Jesper Kiel (EL), der har viet en del af sin tid som vikar i Folketinget til at få ministeren gjort opmærksom på det sydfynske pendlerlivs genvordigheder, er enig.

- Jeg synes jo, det er dybt frustrerende, men det illustrerer fint, at ministeren bliver nødt til at kigge på det her. Ikke bare på statistikker, men på hvad det er for en situation, passagererne på Svendborgbanen bliver sat i, siger han og kalder vendingerne i Stenstrup for "den dårligst mulige løsning".

Oven på eftermiddagen i Stenstrup valgte Mette Drøhse tirsdag at tage bilen på arbejde.

- Det gør jeg faktisk altid, når jeg skal noget eller er træt af systemet. Og i dag skal jeg nå hjem til frisør. Nogle gange tager jeg også bare en pause fra toget, fordi jeg ikke gider mere, siger hun.

Fakta
- Det kan ikke beskrives, hvor lavt det er.

Sat af i Stenstrup - igen: Skidt start på ugen for Svendborgbanen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce