Marc Meyer Lindeskov Østergaard, der i Retten i Svendborg for to uger siden blev idømt 12 års fængsel for drab på Sara Huus Lind, har anket til landsretten. Målet er frifindelse for drab og dom for vold med døden til følge.

Svendborg: Marc Meyer Lindeskov Østergaard, der fredag den 19. maj blev idømt 12 års fængsel for drab på Sara Huus Lind den 17. september sidste år, har anket byrettens afgørelse til Østre Landsret. Det har han gjort via sin forsvarer Annette Petersen.

- Vi har anket den til frifindelse for drab og i stedet dom for det, han erkender, nemlig vold med døden til følge. Subsidiært til formildelse af strafudmålingen, siger hun.

Østre Landsret har stadig ingen dato på, hvornår sagen kommer for.

Marc Meyer Lindeskov Østergaard blev dømt efter anklageskriftet af en enig domsmandsret efter en retssag, der varede to dage. Det store spørgsmål var ikke, hvorvidt han var årsagen til kæresten Sara Huus Linds død, for det har han erkendt. Spørgsmålet, som Retten skulle forholde sig til, om han havde haft forsæt eller ikke forsæt til drab.

Og her nåede dommer Anders Munch-Jensen og de to domsmænd altså frem til, at han var fuldt bevidst om, at han dræbte hende.

- Du må undervejs have indset, at hun ville dø af det, du gjorde ved hende, sagde dommeren i sin begrundelse for den dom, han netop havde afsagt.

Forsæt eller ej

Både forsvarer Annette Petersen og specialanklager Marianne Birck havde forinden brugt tid på at forklare lovens bogstaver med hensyn til netop forsæt. Et begreb, der er juridisk kompliceret, og som er svært at fortolke.

- Marc elskede sin kæreste og ønskede hende ikke død. Det vidner deres sms-korrespondance og alle vidneforklaringer om, sagde Annette Petersen under sin procedure.

Helt modsat lød det dengang fra hendes modpart, Marianne Birck.- Den brutalitet, volden er udført med, demonstrerer, at der er vilje til at dræbe. Det kan ikke være tydeligere, end hvis der var brugt en pistol. Han må have vidst, at det var overvejende sandsynligt, at hun ville dø, sagde hun.

Sara Huus Linds familie var lige efter dommen både lettede over, at Saras drabsmand fik den hårdeste straf, men frygtede også samtidig, at sagen ville blive anket. Hvilket den nu er blevet.

  • Gedde_Gitte_(2015)_035

    Af:

    Allround journalist med særligt fokus på krimi og erhverv

Mere om emnet

Se alle
Saras familie: Det er ikke ovre endnu

Saras familie: Det er ikke ovre endnu

1
Dommer til Saras drabsmand: Du må have indset undervejs, at hun ville dø

Dommer til Saras drabsmand: Du må have indset undervejs, at hun ville dø

3
12 års fængsel til Saras drabsmand

12 års fængsel til Saras drabsmand