• Den nu 24-årige mand, der forårsagede 23-årige Sara Huus Linds død den 17. september 2016 ved et orgie af spark og slag, står i dag tiltalt for drab ved Retten i Svendborg.
  • Han nægter sig skyldig, men erkender vold med døden til følge. Sagen varer to dage.

Svendborg: For nøjagtig otte måneder siden - den 17. september 2016 - døde 23-årige Sara Huus Lind af de skader, hun havde fået omkring midnat, da hendes jævnaldrende kæreste overfaldt hende.

I dag - fire dage efter sin 24-års fødselsdag - sidder han på anklagebænken i Retten i Svendborg tiltalt for at have dræbt hende den nat. Efter anklageskriftet at dømme med slag, spark og tramp i et orgie af vold.

Anklageskrift

Det anonymiserede anklageskrift mod den 24-årige tiltalte lyder således:XXXXX sættes herved under tiltale ved Retten i Svendborg ... til straf for:  overtrædelse af straffelovens § 237 - manddrab  ved den 17. september 2016 omkring kl. 01.30 på adressen ..... i Svendborg med talrige slag med knyttet hånd og albue, spark med fod og knæ og tramp i hovedet og på kroppen og ved kværkegreb om halsen at have dræbt ...... 

Retssal 1 fyldes i dag med pårørende, venner og bekendte til Sara Huus Lind. Også journalister fra flere medier vil være tilstede, når den opsigtsvækkende sag rulles op. Der er sat to dage af til sagen, der foregår med domsmænd.

Den 24-årige nægter drab, men har erkendt sig skyldig i vold med døden til følge. Anklager Marianne Birck har alligevel fastholdt tiltalen for drab, der har en strafferamme fra fem år til livstid.

- Normalstraffen for drab er 12 år, siger hun, men vil ikke komme nærmere ind på sine overvejelser forud for retssagen.

Dog fortæller hun, at den 24-årige tiltalte siden anholdelsen i september har gennemgået en mentalundersøgelse, der viser, at han er egnet til almindelig straf.

Torsdagen starter med dokumentation af sagens akter og afhøring af tiltalte. Hvorvidt han vil udtale sig, vil vise sig. Ved grundlovsforhøret var han tavs.

I eftermiddag fører anklagemyndigheden fem vidner.

Fredag starter med forsvarerens tre vidneafhøringer, om eftermiddagen vil der være procedure og domsafsigelse, hvis alt går efter planen.

Faderen bliver hjemme

På tilhørerækkerne vil Sara Huus Linds storebror, Benjamin Huus Lind, og hendes mor Laila Lind sidde. Faren Alex Jensen bliver hjemme i huset i Oure.

- Jeg vil ikke kunne sidde og se på ham, siger han med henvisning til den tiltalte, og lægger ikke fingre imellem, når han svarer på, hvad han tænker om sagen.

- Jeg har den samme holdning, som jeg har haft lige fra starten. At det er lige meget, om han får to, 10 eller 16 år. Han er ude, inden han fylder 40, og det kan aldrig gøres op i straf, det han har gjort.

- Når han kan tænde sådan af, som han gjorde mod Sara, så kan han også gøre det igen. Så er han livsfarlig at have gående, siger Alex Jensen.

Ingen stopknap

Den tiltalte har prøvet det før, det med at sidde i fængsel.

Om sin kriminalitet fortalte han i et interview i Fyns Amts Avis i november 2015, at han var dømt for røveri: "Nu har jeg lagt det bag mig. Det er spild af tid at sidde i fængsel ... Det vil jeg ikke. Jeg vil være kok. Jeg vil have en uddannelse, et arbejde og fast bolig.

Han fortalte også, at han altid har haft problemer med sit temperament. "Jeg har ADHD, så jeg har ikke den der stopknap. Jeg prøver at holde mig ude af konflikter og få sat noget struktur på min hverdag",sagde han.

Nu kan han efter al sandsynlighed se frem til længere tid bag tremmer igen. Spørgsmålet er næsten kun, hvor længe.

For godt nok nægter han sig skyldig i drab, men han har erkendt, at det var ham, der forårsagede Sara Huus Linds død ved vold. Vurderer domsmandsretten, at han ikke skal dømmes for drab men for vold med døden til følge, er der en strafferamme op til seks år.

  • Gedde_Gitte_(2015)_035

    Af:

    Allround journalist med særligt fokus på krimi og erhverv

Mere om emnet

Se alle
Nekrolog: Sara Huus Lind Jensen er død, 23 år

Nekrolog: Sara Huus Lind Jensen er død, 23 år

Carlos Kitschen er i chok over drab

Carlos Kitschen er i chok over drab

Drabssigtet lagt for had på Facebook

Drabssigtet lagt for had på Facebook