Ulrich Klostergaard og Sophus Simonsen har sat bestyrelsen til Sangcenter Svendborg, som skal samle sangen, der findes på Sydfyn. For det er ikke så lidt.

Svendborg: Mandag  valgte idémændene bag Sangcenter Svendborg bestyrelsen, der skal være base og bureau for alle, der synger på Sydfyn. Foreløbig styres sangcentret fra private skriveborde og telefoner. De, der tager telefonerne, når nogen gerne vil vide, hvordan og hvor man kan synge indenfor alle genrer, som solister og korister, er sanger og sanglærer Sophus Simonsen og korleder Tine Dahl.

Folk bag sangcenter

Sangcenter Svendborgs første bestyrelse blev valgt ved et møde på SAK mandag. De er: Ulrich Klostergaard, idémand. Daglige ledere: Sophus Simonsen, sanger og sanglærer, og Tine Dahl, korleder. I bestyrelsen: Kurt Sorknæs,  møbelhandler, Anders Carlsen, valgmenighedspræst, Anne Tingager, lærer, Bo Vigelsø, kundechef samt Svendborg Musikskole.Ulrich Klostergaard er uddannet musikpædagog fra Det danske Musikkonservatorium, København. Han har bl.a. undervist på Ollerup Efterskole- Sang og Musik. Han er nu organist og korleder ved Vejstrup Valgmenighed og leder flere kor. Bl.a. Svendborg ny ungdomskor SNUK sammen med kollega Povl Chr. Balslev.

Sophus Simonsen er freelance sanger og komponist. Han er leder af Musisk Aftenskole og sanglærer på Den Frie Lærerskole i Ollerup. Han arbejder bl.a. sammen med orkestret "TangoCatz" om børneteaterforestillinger.

- Vi begynder i det små, men min første drøm om et "Sangens Hus" på Svendborg havn lever stadig, siger sangcentrets idémand Ulrich Klostergaard, der efter en feberdrøm for et par år siden sammen med andre sanglærere og korledere har summet over idéen.

 

Alle har en stemme

- Det begyndte med, at jeg havde influenza, og sådan noget stads kan man ligeså godt bruge kreativt. Jeg så i en feberdrøm et samlende sted for al den sang, der er på Sydfyn. Det er ikke så lidt. Som sanglærer og korleder går jeg helt ind for de aktuelle tanker om, at man kan synge sig sund, siger Ulrich Klostergaard, der først samlede 12 fra sit netværk. Derefter holdt møde i Harders gård sidste forår og nu er klar til at samle de sydfynske stemmer og sangere små som store.

- Faktisk ved den ny leder af Svendborg Musikskole, som endnu ikke er udpeget, ikke, at han er inviteret til at sidde i bestyrelsen for Sangcenter Svendborg, griner Ulrich Klostergaard.

- Sangcentret skal ikke ud og performe, men tværtimod hjælpe med oplysning om sang. Vi skal være der for sangere fra vugge til grav. Fra babysalmesang til seniorkor, fra elitesang til amatører siger Sophus Simonsen.

- Det, der gælder nu, er synlighed. Alle har sangstemmen og dermed instrumentet med sig. Jeg vil påstå, at jeg kan samle 50 mennesker på Svendborgs gader, stille dem op på torvet og få dem til at synge sammen, siger Ulrich Klostergaard, der nu sammen med sine kolleger går i gang med at overbevise fonde, erhversliv og kommune om, at der skal gøres noget for Svendborgs sangstemmer.

- Nu skal sangcentret først undersøge, hvor og hvor mange sangstemmer, der er i  kommunen, siger han.

  • Af: