Sammenlægning på Sydfyn: Unge socialdemokrater danner fælles front

DSU Sydfyn efter generalforsamling i februar 2018. Formand, Nikolai Kølle i den blåternede skjorte i forgrunden. Bag ham Anne Katrine Olsen, der også er medlem af byrådet i Svendborg og ved siden af hende Malene Brandt Olsen. Derudover er Bjørn Brandenborg, folketingskandidat, også at finde i den gråternede skjorte. Foto: DSU Sydfyn

Sammenlægning på Sydfyn: Unge socialdemokrater danner fælles front

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De unge socialdemokrater i Svendborg slår sig sammen med ligesindede på Midtfyn efter faldende medlemstal og kæmper for gratis psykologhjælp til unge.

Svendborg: Medlemstallet hos Danmarks Socialdemokratiske Ungdoms afdelinger i Svendborg og Midtfyn er gået tilbage, og derfor besluttede de to afdelinger på ordinær generalforsamling mandag at slå pjalterne sammen igen.

Det fortæller Nikolai Kølle, der blev genvalgt som formand.

- For et år siden startede en gruppe DSU Midtfyn som en udbryder-afdeling af DSU Svendborg, men fordi der har været faldende medlemstal på Midtfyn - og også lidt her i Svendborg - har vi besluttet at slå os sammen igen og blive til DSU Sydfyn, siger han og fortæller, at herunder hører også Langeland.

Han vil dog ikke afvise, at man en dag forsøger sig med en afdeling på Midtfyn igen.

- Hvis de får medlemmer nok på et tidspunkt, er tanken, at man kan åbne en afdeling der igen. Men det er et stort arbejde at drive en DSU-afdeling, så det er nemmere, hvis man er lidt flere om det, så det er årsagen til, at vi har slået os sammen igen, fortæller han.

DSU Svendborg
DSU Svendborg og DSU Midtfyn slog sig sammen til DSU Sydfyn, da der var ordinær generalforsamling mandag den 19. februar.Afdelingsformand fra Svendborg, Nikolai Kølle, fortsætter som formand for den nye organisation, og det samme gør næstformand Malene Brandt Olsen. Sebastian Aas er nyvalgt kasserer og afløser dermed Astrid Schick, mens Anne Katrine Olsen, der også er medlem af kommunalbestyrelsen i Svendborg, fortsætter som bestyrelsesmedlem, og Line Lund som nyt bestyrelsesmedlem afløser Asta Knudsen, der ikke genopstillede.

forandringspolitik

Det nye DSU Sydfyn tæller i øjeblikket 31 betalende medlemmer, mens man for år tilbage havde op mod 50 medlemmer.

- Jeg tror generelt, unge synes, at politik er blevet mindre sexet, og jeg tror, at nogle kan føle, at de ikke bliver hørt, så vi arbejder på at vise, at det rent faktisk nytter, siger han.

Ifølge formanden er såkaldt forandringspolitik på dagsordenen, og helt konkret vil DSU Sydfyn kaste sig over en dagsorden, som SF's ungdom startede for år tilbage, der handler om at sikre, at alle unge under tredive år kan få psykologhjælp i kommunen, hvor de bor.

- Vi mener, sagen er så vigtig, at vi skal hjælpe hinanden med det. Det er blevet gennemført i Odense og Nyborg, og vi håber, at vi kan gøre det samme i Svendborg, siger Nikolai Kølle.

Sammenlægning på Sydfyn: Unge socialdemokrater danner fælles front

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce