Intet bredt budgetforlig i Svendborg - kunne ikke nå til enighed om nyt bibliotek

Svendborg: Der bliver ikke noget bredt forlig om Svendborg Kommunes budget for 2016.

Forhandlingerne brød sammen fredag eftermiddag, efter af den borgerlige blok afviste at afsætte penge til en undersøgelse af mulighederne for at opføre et nyt bibliotek.

Afvisningen betød, at de tre røde partier, Socialdemokraterne, SF og Liste T, forlod forhandlingsbordet. Der er nu i stedet lagt op til, at den borgerlige blok i løbet af lørdagen indgår et smalt budgetforlig med støtte fra 17 af byrådets 29 politikere.

Bo Hansen, gruppeformand for Socialdemokratiet, ærgrer sig og sammenbruddet, og lægger ikke skjul på sin skuffelse. Han mener, at den røde blok strakte sig langt i kravet om et nyt bibliotek.

- Vi ønskede en forundersøgelse til en halv million i 2016 og en arkitektkonkurrence til en million i 2017. Selve opførelsen var vi villige til at udskyde til 2019, hvor der sidder et helt nyt byråd, men blå blok afviste alt kategorisk, siger han.

Sidste år lykkedes det heller ikke borgmester Lars Erik Hornemann (V) at samle byrådet i Svendborg om et bredt forlig.

  • Katrine Becher Damkjær

    Af:

    Jeg er journalist på Jysk Fynske Mediers redaktion i Svendborg, hvor jeg jagter alle former for nyheder. Jeg skriver både til Fyns Amts Avis, Fyens Stiftstidende og Fyens.dk. Er bosat i Svendborg med min familie og uddannet på Danmark Journalisthøjskole i 1994.