Sagen om sommerhusgrundene: Politikere blev aldrig orienteret


Sagen om sommerhusgrundene: Politikere blev aldrig orienteret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Erhvervs-, Beskæftigelses- og Kulturudvalget kendte ikke til hverken muligheden for at søge om sommerhusgrunde eller beslutningen om ikke at gøre det, oplyser formand Henrik Nielsen (K).

Svendborg: Erhvervs-, Beskæftigelses- og Kulturudvalget blev aldrig orienteret om muligheden for, at Svendborg Kommune kunne have fået andel i kvoterne for nye sommerhusgrunde, som blev frigivet af Erhvervsministeriet i forbindelse med vedtagelsen af den nye planlov 1. juni i år. 

Sådan lyder meldingen fra formand Henrik Nielsen (K), der blev klar over, at Svendborg Kommune havde forpasset chancen for at søge, da jordejer fra Thurø Knud Albertsen to dage før, fristen udløb, kontaktede ham og fortalte, at han efter et opkald til forvaltningen var blevet klar over, at kommunen ikke havde udarbejdet en ansøgning.

- Jeg kendte ikke til den her proces, der var skitseret, og vi er ikke i udvalget blevet orienteret om, at der faktisk var den her mulighed. Det, synes vi, er rigtig ærgerligt. For der er nok ingen tvivl om, at vi ville have prioriteret, at vi fik lagt en billet ind, hvis vi havde kendt til det, siger Henrik Nielsen.

Blandt andre jordejere har Knud Albertsen over for forvaltningen tilkendegivet, at han har et jordstykke, han ønsker udstykket til sommerhusgrunde, og når han har forhørt sig i forvaltningen, har meldingen lydt, at arbejdet i retning af netop det gik, som det skulle. For Knud Albertsens vedkommende skulle salget af sommerhusgrundene finansiere en investering i en udvidelse af Møllegaardens Camping yderst på Thurøs nordøstlige spids, som han ejer og driver. Den forpassede mulighed for at søge sommerhuskvoterne føler han derfor ikke harmonerer ret godt med kommunens ønske om at satse på turisme og blive mere erhvervsvenlig. Det giver Henrik Nielsen ham ret i.

- Vi har jo meget fokus på turisme i det sydfynske område. Derfor er det selvfølgelig vigtigt, at vi også har sommerhuse, som både kan bruges til, at nogen har sommerhuse og kommer til egnen eller til udlejning, siger Henrik Nielsen.

Planchef Morten Refskou forklarer, at forvaltningen ikke har søgt, fordi det ikke var muligt at nå at leve op til kravene til at søge, som blev udstukket af ministeriet i juni. Men han erkender, at både jordejerne og politikerne skulle have været orienteret om det allerede dengang i stedet for selv at opdage det i oktober. 

Henrik Nielsen og borgmester Lars Erik Hornemann (V) har sendt et brev til Erhvervsministeriet, hvor de redegør for, hvordan tidsplanen for og kravene til ansøgningen var årsag til, at Svendborg Kommune ikke har søgt, og hvor de giver udtryk for håb om senere at komme i betragtning til en andel af kvoterne. Det vil forvaltningen følge op på, lover planchefen. 

 

 
Henrik Nielsen (K), formand for Erhvervs-, Beskæftigelses- og Kulturudvalget

Sagen om sommerhusgrundene: Politikere blev aldrig orienteret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce