Poul Veilbæk fik sig lidt af en overraskelse, da han blev klar over, at kommunen ikke havde søgt om andel i kvoterne for sommerhusgrunde.

Lundeborg: Poul Veilbæk fik sig lidt af en overraskelse, da han 13. oktober i år blev ringet op af Knud Albertsen fra Møllegaardens Camping på Thurø.

- Han sagde: "Er du klar over, at de ikke har søgt", og så tænkte jeg: "Hvad pokker", siger Poul Veilbæk.

Den 13. oktober var den dag, Knud Albertsen blev klar over, at Svendborg Kommune ikke havde søgt Erhvervsministeriet om andel i kvoterne for udlæg af sommerhusgrunde, sådan som han ellers var blevet stillet i udsigt.

Fristen for ansøgningen udløb to dage senere, og meldingen, som Knud Albertsen kunne viderebringe Poul Veilbæk var, at kommunen hverken havde tænkt sig eller kunne nå at søge.

Det havde Poul Veilbæk intet hørt om før opkaldet fra Albertsen. Til trods for, at han, lige som Knud Albertsen, gennem længere tid havde korresponderet med kommunen om mulighederne for at udstykke sin jord til sommerhusgrunde. Af en mail fra forvaltningen i juni fremgår det endda, at kommunen vil søge om at få del i sommerhuskvoterne, og at Poul Veilbæks projekt vil indgå i den proces.

Poul Veilbæk har et stykke jord, der ligger ned til vandet og mellem to sommerhusområder i Lundeborg. Siden begyndelsen af 1990'erne har han haft syv hytter uden bad og toilet, men hytterne er i dårlig stand og svarer ikke længere til turisters behov, så dem vil han rive ned. Til gengæld ønsker han at udstykke jorden til seks sommerhusgrunde.

Men det kommer ikke til at ske, fordi kommunen ikke søgte om andel i sommerhuskvoterne.

Det ærgrer Poul Veilbæk.

- For jeg kan slet ikke leje de hytter ud mere. De bliver pillet ned uanset hvad, siger han.

Med sine 70 år kunne han godt ønske sig, at han og hustruen fik mulighed for at bygge et hus på en af de yderste grunde ud mod vandet, så de kan sælge det store hus længere tilbage på grunden og få en vedligeholdelsesfri alderdom. Et par af sommerhusgrundene ville han gerne forære til deres børn. Og resten ville han sælge. Hvis han kunne.

Nu håber han i stedet, at kommunen kan hjælpe ham med tilladelse til at udstykke til almindelige byggegrunde.

  • Bødiker_Julie_Ruby_(2015)_022

    Af:

    Jeg er journalist på Fyns Amts Avis' redaktion i Svendborg og skriver om meget forskelligt, men har brugt særligt mange arbejdsdage på at dække sygehusstof, Svendborgbanen og by- og havneudvikling. Mine rødder er jyske, men mit hjerte er tabt til Sydfyn.

Mere om emnet

Se alle
Sagen om sommerhusgrundene: Faaborg-Midtfyn kunne godt nå at søge

Sagen om sommerhusgrundene: Faaborg-Midtfyn kunne godt nå at søge

2
Kommunen forpassede chance for at søge om sommerhusgrunde

Kommunen forpassede chance for at søge om sommerhusgrunde

2
Sagen om sommerhusgrundene: Planchef erkender fejl

Sagen om sommerhusgrundene: Planchef erkender fejl