Værtskab for DGI's landsstævne i 2021 kan give Svendborg nyt fodboldstadion som erstatning for det umoderne Høje Bøge.

Hvis Svendborg i 2021 bliver vært for DGI's store folkelige idrætsstævne, Landsstævnet, så kan byen få et nyt fodboldstadion som sidegevinst.

Det gamle ottekantede landsstævnestadion fra 1994 bliver ødelagt, når omfartsvejen Johannes Jørgensens Vej forlænges til Tankefuld senere på året. Og på rådhuset i Svendborg har man tænkt i et alternativ.

Inspirationen kommer fra Fredericia, der i 2006 åbnede det nye stadion, Monjasa Park, med tre volde og en langside med tribune

Kommunens udviklingschef, Morten Refsgaard, fortæller, at man har ladet sig inspirere af Fredericia, men han understreger, at det er for tidligt at tale om en decideret stadionplan i Svendborg. Et stadion er dog en forudsætning for et værtskab, og Høje Bøge Stadion er ikke tidssvarende.

- Vores anbefaling er, at et eventuelt nyt stadion skal kunne rumme en fodboldbane og leve op til de krav, som Dansk Boldspil Union stiller til kampe i de højeste ligaer, siger Morten Refsskou, der peger på området bag Svendborg Idrætscenter som en oplagt placering af et nyt landsstævnestadion.

Det giver julelys i øjnene på Michael Jensen, formand for Svendborg forenede Boldklubber, der hører til i netop dette område. Han mener, at et nyt stadion vil fremtidssikre elitefodbolden på Sydfyn og samtidig sætte et nyt mål for SfB og FC Svendborg.

- Udsigten til et nyt stadion inden for fire-fem år kunne give os et spændende oprykningsmål at gå efter. Hvis vi rykkede op i 1. division i dag, ville vi være tvunget til at spille vores kampe i Odense på grund af manglende faciliteter på Høje Bøge, og det vil være en falliterklæring for hele Sydfyn, siger Michael Jensen.

Læs mere i Fyns Amts Avis mandag

  • Katrine Becher Damkjær

    Af:

    Jeg er journalist på Jysk Fynske Mediers redaktion i Svendborg, hvor jeg jagter alle former for nyheder. Jeg skriver både til Fyns Amts Avis, Fyens Stiftstidende og Fyens.dk. Er bosat i Svendborg med min familie og uddannet på Danmark Journalisthøjskole i 1994.

Mere om emnet

Se alle

Tocifret millionstøtte til landsstævne i Svendborg

1
De to tunge er enige: Landsstævnet skal til Svendborg

De to tunge er enige: Landsstævnet skal til Svendborg

Rød blok tvivler på landsstævneansøgning

Rød blok tvivler på landsstævneansøgning