Næsten alle pendlere kommer frem til tiden, efter at DSB er holdt op med at køre med IC4-tog på Svendborgbanen

Svendborg: Pendlerlivet på Svendborgbanen er blevet lettere end det længe har været.

Siden 22. februar, hvor DSB iværksatte en plan for bedre drift på den omdiskuterede bane, har den såkaldte kunderettidighed nået højder, pendlerne ikke har været begunstiget med i adskillige måneder.

De seneste tre uger er 95,3 procent af pendlerne nået frem til tiden. Og blandt morgenpendlerne, der tog toget fra Svendborg til Odense, er det kun knap fem procent, der kom for sent frem.

Det er betydeligt bedre end for eksempel september, hvor det for alvor begyndte at gå galt på Svendborgbanen. her var det kun en tredjedel af morgenpendlerne, der nåede frem i overensstemmelse med køreplanens løfter.

Ingen løfter

Årsagen til forbedringerne er, at DSB er holdt op med at køre IC4-tog på Svendborgbanen, sådan som de lovede transportminister Hans Christian Smidt (V) i den handleplan, han afkrævede selskabet tilbage i januar.

Men IC4-togenes fravær er ikke hele forklaringen på de bedre tider, mener Tony Bispeskov, informationschef ved DSB.

- Vi må jo også være ærlige at sige, at vi har været mindre ramt af signalfejl, skinnefejl og dårligt vejr. Så det ene med det andet gør, at tingene er forløbet på en måde, som gør, at vi kan sige, at nu minder det om noget, kunderne på Svendborgbanen kender fra tidligere, siger han.

Og han er tilbageholdende med løfter om, at det, som pendlerne oplever lige nu, fortsætter.

- Det kan jeg jo ikke garantere. Så jeg må også bare sige, at vi glæder os over, at det er sådan. Det er ikke for at jage folk en skræk i livet, men der kan opstå en situation, som gør, at noget kommer ud af vores kontrol, som simpelthen betyder, at vi skal slås med naturen og andre ting, siger han.

  • Bødiker_Julie_Ruby_(2015)_022

    Af:

    Jeg er journalist på Fyns Amts Avis' redaktion i Svendborg og skriver om meget forskelligt, men har brugt særligt mange arbejdsdage på at dække sygehusstof, Svendborgbanen og by- og havneudvikling. Mine rødder er jyske, men mit hjerte er tabt til Sydfyn.

Mere om emnet

Se alle
17
Passagerer smidt af i Stenstrup efter signalfejl

Passagerer smidt af i Stenstrup efter signalfejl

7
Minister: Utopisk at tro på stabil Svendborgbane

Minister: Utopisk at tro på stabil Svendborgbane

Tog til tiden: Minister igen i samråd om Svendborgbanen

Tog til tiden: Minister igen i samråd om Svendborgbanen