Resterne af det rekonstruerede SSP Technology i Kirkeby er taget under konkursbehandling. Det gør processen hurtigere og billigere, men det får ingen betydning for virksomheden eller dens medarbejdere, der trives under ny ejer.

Kirkeby: SSP Technology i Kirkeby, der var tæt på en konkurs for et halvt års tid siden, men fik en rekonstruktion i stedet, optræder i denne uge igen i Statstidende. Denne gang på listen over konkurser.

Men det er ikke så slemt, som det lyder til. Det er ren teknik, lyder det fra de to kuratorer.

Møllevingevirksomheden blev i januar solgt til tyske Nordex Energy , og under rekonstruktionen er man nu nået til at afvikle den resterende del, der ikke blev solgt med.

- Virksomheden er jo solgt for flere måneder siden, så vi har nu vurderet, at det vil være billigere og hurtigere at lukke resterne ned via en konkursbehandling i stedet for via en rekonstruktion. Så det er rent teknisk og uden betydning for virksomheden, som jo allerede er kommet godt videre, siger advokat Teis Gullitz-Wormslev, der sammen med advokat Henrik Sjørslev har stået for rekonstruktionen siden vinter, og nu begge har skiftet roller til kurator.

- Tilbage i selskabet er nu kun en købesum, nogle kreditorer og nogle få tilgodehavender i udlandet, som det tager tid at få hjem. Nu udestår så bare at få inddraget de nævnte tilgodehavender og så at fordele pengene til kreditorerne, siger Henrik Sjørslev.

Teis Gullitz-Wormslev understreger, at vingeudvikleren i Kirkeby og de 60-70 medarbejdere har det godt.

- Det er helt uden betydning for virksomheden i Kirkeby og for medarbejderne, siger han.

Reddet på målstregen

SSP Technology begærede at blive taget under rekonstruktion 29. december 2016. Virksomheden var ramt af, at en af dens store kunder ikke kunne betale sine regninger. 31. januar sagde kreditorerne ja til, at tyske Nordex Energy kunne købe virksomheden, og dermed kunne produktionen i Kirkeby fortsætte med samme bemanding.

SSP Technology har specialiseret sig i at udvikle kæmpevinger til offshore-møller og derfor kørt med forholdsvis kalkulerede underskud i årevis. Med den nye ejer fortsætter udviklingsdelen, men virksomheden indgår også i produktionen andre steder i Nordex Energy.

  • Gedde_Gitte_(2015)_035

    Af:

    Allround journalist med særligt fokus på krimi og erhverv

Mere om emnet

Se alle
1
Købt af tyskere: SSP Technology-direktør er lettet efter overtagelse

Købt af tyskere: SSP Technology-direktør er lettet efter overtagelse

Tillidsmand på SSP Technology: - Vi kunne næsten ikke få armene ned

Tillidsmand på SSP Technology: - Vi kunne næsten ikke få armene ned

Tysk gigant redder 70 vindmøllejob på Sydfyn

Tysk gigant redder 70 vindmøllejob på Sydfyn