SKAT skrev festivalbøder på samlebånd

Langelandsfestivalen fik besøg af SKAT.
Foto: Yilmaz polat/Yilmaz Polat

SKAT skrev festivalbøder på samlebånd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Aktion på Langelandsfestivalen afslørede smuglere og sort arbejde.

En lille hær bestående af 24 skattefolk var onsdag aften i aktion på og omkring Langelandsfestivalen. Og der var nok at skrive hjem for SKATs medarbejdere - skrive bøder om altså.

Ledsaget af flere politiassistenter pågreb skattefolkene en mand fra Kragholmvej i Rudkøbing. Han viste sig i besiddelse af en pæn portion øl og sodavand ulovligt indkøbt i Tyskland - og desuden en stor mængde Brøndum snaps.

Kragholmvej har også under tidligere Langelandsfestivaler været centrum for politi- og skatteaktioner. Det er gerne fra denne vej, at den mest massive ulovlige handel foregår.

SKAT beslaglagde det dejlige varelager, som efter specialkonsulent Brian Bunks vurdering var beregnet til salg under festivalen.

Også en af politiets narkohunde deltog i aktionen, da politiet nærede mistanke om euforiserende stoffer på adressen. Hunden fandt dog ingenting.

Også andre af festivalens lokaliteter blev opsøgt.

En kontrol af handels- og madboderne på Langelandsfestivalen viste, at stadeindehaverne endnu ikke har helt styr på reglerne om kassebogføring og A-skat, oplyser specialkonsulent Brian Bunk fra SKAT.

14 boder blev opsøgt under masse-aktionen og 90 ansatte blev udspurgt. I to tilfælde var det nødvendigt at forlange, at indehaveren fremover skal føre logbog, der skal udfyldes dagligt fremover. Samtidig vanker bøde på 5.600 kroner, hvis ikke logbogen udføres pertentligt.

Også skattecentrets patefogeder spadserede med på Langelandsfestivalen. De fik godt 20.000 kroner med sig hjem som afdrag på gæld fra flere af de handlende. I flere tilfælde tømte pantefogeden simpelthen handelsmandens pengekasse.

Gulpladebiler er endnu et fænomen, der falder i øjnene under en skatteaktion. Derfor var nogle af Skattecenter Svendborgs udsendte folk ude med blokken på de store parkeringsarealer ved Kragholmvej. 30 indehavere af gulpladebiler vil nu blive spurgt, om de har nogen erhvervsmæssig begrundelse for at befinde sig på Langelandsfestivalen med netop denne bil. Ellers kan den efterfølgende opkrævning let løbe op i 25-50.000 kroner. Desuden blev to såkaldte mandskabsvogne noteret. Med den slags biler slipper indehaveren billigere i registreringsafgift samtidig med, at momsen kan fratrækkes. I disse tilfælde kan en endnu større regning fra SKAT imødeses.

I selve Rudkøbing by valgte nogle udenlandske handlende, der havde slået sig ned i Østergade at fordufte ganske hurtigt, da skattevæsenets armé dukkede op.

Nye aktioner kan ikke udelukkes efter onsdagens resultat.

- Vores indsats på festivalen viser, at det stadig ikke er alle, der kan eller vil følge de gældende regler, siger specialkonsulent Brian Bunk fra SKAT i Svendborg.

SKAT skrev festivalbøder på samlebånd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce