SF Svendborg går ind i valgår med kollektiv ledelse

Der er ingen, der står i spidsen for SF i Svendborg, når partiet forbereder næste års kommunale valgkamp.

Formand John Bondebjerg trådte på generalforsamlingen tilbage på grund af manglende tid, og der var ingen andre, der kunne afse tid og kræfter til hvervet som formand for partiforeningen i Svendborg. Derfor forbereder foreningen nu den kommende valgkamp med en kollektiv ledelse og uden hverken formand eller næstformand.

- Folk har ikke tid på grund af arbejde, børn og børnebørn, og derfor har vi besluttet at dele formanden og næstformandens poster imellem os, siger Renee Hamilton, der trådte tilbage som næstformand og i steder udpeget til pressetalsmand.

Hun afviser, at den nye kollektive ledelsesform er en svækkelse af partiforeningen.

- Jeg mener faktisk, det er en styrelse, at vi nu deler opgaverne og jeg kan godt forestille mig, at vi fortsætter på den måde, hvis det går godt, siger hun.

SF fik ved kommunalvalget i 2013 en ordentlig vælgerlussing i Svendborg. Partiet gik fra 4787 stemmer i 2009 til 1114 stemmer ved det seneste valg. Det kostede tre af de fire mandater, og målet ved valget til næste år er at erobre mindst to pladser i byrådet.

  • Katrine Becher Damkjær

    Af:

    Jeg er journalist på Jysk Fynske Mediers redaktion i Svendborg, hvor jeg jagter alle former for nyheder. Jeg skriver både til Fyns Amts Avis, Fyens Stiftstidende og Fyens.dk. Er bosat i Svendborg med min familie og uddannet på Danmark Journalisthøjskole i 1994.