S og V gav håndslag på fortsat tæt fynsk samarbejde

Trine Bramsen (S) og Lars Christian Lilleholt (V) gav til vælgermøde på Svendborg Gymnasium håndslag på tæt fynsk samarbejde i næste valgperiode, hvis de bliver valgt ind. Foto: Katrine Becher Damkjær

S og V gav håndslag på fortsat tæt fynsk samarbejde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

At indgå i regering med hinanden, afviste både Trine Bramsen (S) og Lars Christian Lilleholt (V) til vælgermøde lørdag eftermiddag. Men et håndslag på fortsat tæt fynsk samarbejde om at løfte Fyn gav de uden at blinke.

Svendborg: For nu at begynde med slutningen af valgdebatten lørdag eftermiddag på Svendborg Gymnasium mellem Trine Bramsen (S) og Lars Christian Lilleholt, så gav de to altså håndslag på fortsat tæt fynsk samarbejde mellem de to partier.

Det kom som følge af et konkret spørgsmål fra en af tilhørerne, der gerne så, at de to partier kunne rotte sig sammen i kampen for at Fyn i fremtiden bliver tilgodeset af de 179 folkevalgte på Christiansborg.

- Det kan vi da godt, sagde Lars Christian Lilleholt og rakte hånden ud til Trine Bramsen, der tog den uden betænkning.

Men her stopper de to partiers glæde ved hinanden da også. Det fandt vi ud af allerede indledningsvist i debatten, da ordstyrer Hans-Henrik Dyssel spurgte, hvorfor Socialdemokratiet og Venstre egentligt ikke bare går i regering med hinanden? For efter alt at dømme, er der formentlig mere, de to partier kan samles om, end der er sager, der splitter dem.

Det mente Trine Bramsen dog ikke. Og afviste, at det kunne komme på tale.

- Vi kan sagtens samarbejde, og i Folketinget indgår vi mange aftaler med hinanden hen over midten. Men vi vil altså stadig noget forskelligt. Særligt på velfærdsområdet, sagde hun og gjorde opmærksom på, at Socialdemokratiet går til valg på, at partiet vil lade det offentlige forbrug stige med 0,7 procent. Det er nødvendigt for at imødegå de udfordringer, Danmark står over for med flere ældre og flere børn.

Forsigtigt nej tak

På trods af afvisningen fra socialdemokraten, lod det til, at Lars Christian Lilleholt rent faktisk overvejede muligheden for et regeringssamarbejde alligevel - sådan helt teoretisk - selvom han ikke havde modet til at kaste sig ind i det ægteskab uden at afklare det med Lars Løkke Rasmussen først.

- Socialdemokratiet og Venstre er faktisk enige 70-80 procent af gangene, når vi stemmer i Folketinget. Men at gå i regering sammen, det er der et stykke vej til. Det vil jeg overlade til Lars Løkke Rasmussen at beslutte. Men jeg kan konstatere, at når jeg kigger på realiteterne - energipolitikken eksempelvis - så er der mange områder, hvor vi er enige, sagde han og fortsatte:

- Jeg vil det brede samarbejde. Der er god fornuft i, at vi står sammen, og når det kommer til stykket er der nok alligevel mere, der samler os end deler os, sagde han.

Her skød Trine Bramsen ind, at der de seneste år er blevet sparet alt for meget på uddannelsesområdet, hvorfor hun blandt andet af den grund ikke kunne se et regeringssamarbejde de to partier imellem.

Ja til ny udligning

Alligevel indfandt der sig lidt senere endnu engang enighed mellem de to. Det var da debatten faldt på behovet for en udligningsreform.

- Den skal jo landes, for der er behov for en ny, sagde Lars Christian Lilleholt, hvormed han anerkendte, at fordelingen af penge mellem de danske kommuner i øjeblikket ikke er rimelig.

Trine Bramsen responderede med en kort fortælling:

- Da politikerne i Københavns Kommune lagde budget i efteråret, diskuterede de, om de skulle bevare kommunens bemandede legepladser, mens man i andre kommuner var nødt til at fyre pædagoger i vuggestuer og børnehaver, sagde hun og lod dermed forstå, at fordelingen er urimelig, for nogle kommuner har meget mere end andre, og den forskel skal udjævnes.

Og så kom vi til håndslaget. Et håndslag på fortsat tæt samarbejde. Ikke som regeringspartnere dog men som fynske folkevalgte. Hvis det da lykkes dem den 5. juni at få to af de 179 eftertragtede stole derinde på Christiansborg.

S og V gav håndslag på fortsat tæt fynsk samarbejde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce