SOCIALDEMOKRATIET: Byrådsgruppens formand vred over, at et flertal af S-politikere offentligt har vendt sig mod ham som borgmesterkandidat
SVENDBORG: Det kom fuldstændig bag på den socialdemokratiske kronprins iSvendborg, Flemming Madsen, at et flertal i byrådsgruppen pludselig offentligt vendte sig imod ham som borgmesterkandidat.

- Det havde måske været rimeligt, at de havde sagt det til mig, frem for at jeg skulle læse det i avisen, siger Flemming Madsen.

Fem af de otte S-medlemmer af byrådet vendte sig i Stiftstidende søndag uventet imod, at Flemming Madsen bliver partiets kandidat til at efterfølge JørgenHenningsen som borgmester.

Tre mod to

Processen med at finde en spidskandidat har været i gang længe. Tre af kommunens fem S-partiforeninger har bakket op bag Flemming Madsen - mens to ønsker afgørelsen om spidskandidat udsat, indtil de nye kommunegrænser er afgjort.

- Hvad er din kommentar til så sent i forløbet at få et flertal i din egen byrådsgruppe imod dig?

- Det kan jeg have min mening om. Det er altid interessant at se, hvad andre mener om én selv. Jeg vil til gengæld ikke sige, hvad jeg mener om dem. Det fortæller jeg dem selv, siger Flemming Madsen.

- Er det noget kønt eller noget grimt, du fortæller dem?

- Det har jeg ingen kommentarer til.

Et af argumenterne fra de fem byrådsmedlemme mod Flemming Madsen som borgmesterkandidat er, at han er for ny i kommunalpolitik. Han har siddet to år i byrådet.

Ikke fedtet ind

- Det kan man godt mene. Men man kan omvendt også mene, at nogle har siddet der for længe og er blevet fedtet ind, svarer Flemming Madsen.

Flemming Madsen afviser også byrådsmedlem Søren Junkers påstand om, at fordi han er fra fagbevægelsen, vil det skræmme mange vælgere væk.

- Søren Junker peger selv på Torben Møller Pedersen, som også er fra fagbevægelsen. Så jeg ved ikke, hvor han vil hen med det.

Et tredje argument imod ham er, at han har været SF'er.

- Det har jeg været ja. Vi har alle en fortid. Men det handler ikke om det, vi har været. Men om det, vi er, siger Flemming Madsen.

Den overraskende melding fra de fem S-politikere i Stiftstidende søndag blev straks sat på dagsordenen for S-gruppens møde mandag.

Men efter mødet ville ingen udtale sig om den pludselige krise i partiets arbejde med at finde en borgmesterkandidat.

Et af byrådsgruppens medlemmer,Torben Jensen, nåede ved hjælp af 25 stillere at melde sig ind i kapløbet i sidste øjeblik.

Afgørelse i aften

I aften holder Socialdemokraternes kandidatudvalg møde for at tilrettelægge sidste del af kampen om at blive partiets borgmesterkandidat.

To partiforeninger har - sammen med en række byrådspolitikere - krævet valget udskudt til efter en komnualreform. Et sådant forslag vil de have vedtaget på generalforsamlingen i midten af maj for samtlige kommunens socialdemokrater.

Det er formanden for den socialdemokratiske fællesledelse, Litta Lund, ikke umiddelbart indstillet på, når kandidatudvalget mødes i aften.

Ifølge en et år gammel beslutning i partiet skal der nu være urafstemning mellem de to kandidater, Flemming Madsen og Torben Jensen, så vinderen kan præsenteres på generalforsamlingen i maj.

På grund af den nye situation har hun dog valgt også at indkalde den socialdemokratiske fællesledelses bestyrelse til et ekstraordinært møde inden påske.
  • fyens.dk