S kalder minister i samråd om Svendborgbanen

Færre morgener med langtidsventen på tog, der er forsinkede eller måske helt aflyste, mener Socialdemokraternes Erik Christensen, der er medlem af Trafik- og Bygningsudvalget.
Foto: Roland Petersen

S kalder minister i samråd om Svendborgbanen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det fynske folketingsmedlem Erik Christensen (S) vil nu have transportministeren til at svare på spørgsmål om Svendborgbanen

Svendborg: Det er ikke nok, at transportministeren allerede er skredet til handling over for DSB og deres måde at drive Svendborgbanen på.

Erik Christensen, fynsk folketingsmedlem for Socialdemokraterne, vil have svar på, hvor lang tid, ministeren har tænkt sig at give DSB til at vise, at den plan for bedre drift, som blev sat i værk mandag, faktisk virker.

Derfor har han med sit parti i ryggen nu indkaldt ministeren til et samråd om Svendborgbanen.

- Vi bliver nødt til på en eller anden måde at få ministeren til at agere på det her, siger han.

Siden mandag har der kun kørt Desiro- og IC3-tog på Svendborgbanen. IC4-togene, som angiveligt har været skyld i mange forsinkelser og aflysninger, kører ikke længere på banen som følge af den handleplan, transportministeren afkrævede DSB for en måneds tid siden.

Men det er ikke handling nok, mener Erik Christensen.

- Når jeg følger med, kan jeg jo læse, at der er tvivl om, at den løftede pegefinger forandrer meget i forhold til de problemstillinger, der er på Svendborgbanen. Så vil det naturlige spørgsmål til ministeren jo være, hvad konsekvenserne vil være, hvis det ikke kommer til at fungere nu, begrunder Erik Christensen samrådet, som han dog endnu ikke har en dato for.

Minister håber på bedre tider

Det har ikke været muligt at få en kommentar til samrådet fra ministeren, men i en mail lyder det fra ham:

- Jeg spurgte for nylig DSB, hvad de kunne gøre, for at rettidigheden på strækningen blev højere. DSB har nu iværksat forskellige tiltag. Målet er overordnet at genindføre en driftsmodel, der ligner den, som fungerede på Svendborgbanen for et år siden - herunder med kørsel med IC3 i stedet for IC4.

- Det er min forhåbning, at disse tiltag vil sikre en højere rettidighed på Svendborgbanen."

S kalder minister i samråd om Svendborgbanen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce