Pia Dam støttede nye vandtakster trods modstand fra det socialdemokratiske bagland.

Svendborg: Den nye formand for de kommunale selskaber, Svendborg Vand og Svendborg Spildevand, socialdemokraten Pia Dam, er kommet i modvind, efter at hun i strid med sit parti har lagt stemmer til en nye omstridt takststruktur.

Pia Dam har været sygemeldt siden beslutningen, men er nu vendt tilbage. Hun forklarer, at hun har stået i et dilemma mellem at støtte sit parti eller den enige bestyrelse, som ønskede en ny struktur med en højere fast takst på vand og spildevand.

- Jeg valgte at lytte til de argumenter, som virksomheden havde. Jeg synes, de var rimelige, siger Pia Dam, der er blevet kritiseret af både S-gruppeformand Bo Hansen og formand for partiforeningen i Svendborg, Torben Jensen.

Den nye struktur betyder, at forbrugere, der bruger meget lidt vand, får en højere regning, mens storbrugere, typisk virksomheder, slipper billigere.

Pia Dam understreger dog, at den lille forbruger også efter takstændringer fortsat betaler en lille del af de faste udgifter i selskaberne.

Hun har efter sin tilbagekomst haft en personlig snak med gruppeformand Bo Hansen, men han vil ikke fortælle, hvad den snak har handlet om.

Læs mere på mitfyn.dk og i Fyns Amts Avis

  • Katrine Becher Damkjær

    Af:

    Jeg er journalist på Jysk Fynske Mediers redaktion i Svendborg, hvor jeg jagter alle former for nyheder. Jeg skriver både til Fyns Amts Avis, Fyens Stiftstidende og Fyens.dk. Er bosat i Svendborg med min familie og uddannet på Danmark Journalisthøjskole i 1994.