Konfrontation

Socialdemokratiets borgmesterkandidat, Bo Hansen, vil gerne spare mere, end de 5,5 millioner kroner, direktionen foreslår, men han har svært ved at se, hvordan det kan lade sig gøre.

Hvad mener du, om direktionens forslag til budget 2018?

- Det budget, direktionen kommer med, er en melding om stormen, der kommer. Og den bliver kraftig, men vi tager først fat på den til næste år. Og det er lidt specielt, men sådan gør direktionen også, fordi Økonomiudvalget har sat gang i en bred analyse af, hvordan man kan finde nogle besparelser. Og det ligger først klar til næste forår.

Så det er derfor, direktionen ikke anbefaler at spare mere?

- Ja, og så kan man sige, at det værktøj har vi klar til næste år. Det er beklageligt, for rettidig omhu ville have været, at det lå klart nu, så vi kunne have fordelt smerten over de to kommende år i stedet for at stå overfor et relativt nemt budget kontra et, der er meget voldsomt til næste år.

Vil budgetforhandlingerne i år blive nemmere end sidste år?

- Hvis det udgangspunkt, direktionen har lagt op til, også er det, man ser for sig politisk, så  ja.

Men det er det måske ikke?

- Det kan jeg ikke vide, for det er ikke mig, der svinger taktstokken. Det er jo borgmesteren.

Lars Erik Hornemann vil gerne gå skridtet videre end direktionen. Er du enig i det?

- Det er jeg faktisk fuldstændig enig i, og det har jeg også sagt i forbindelse med det første oplæg. Problemet er bare, om borgmesteren kan se værktøjerne for sig. For min bekymring er dybest set, at hvis vi bare sender regningen videre til fagudvalgene, så er det jo ingen kunst at tage fat i år, for det er jo bare at tvinge velfærden i knæ.

Hvad ser du selv af redskaber?

- Det er svært at sige lige nu, for det analysearbejde, der er sat i gang, er jo i virkeligheden det, vi skulle have haft klar lidt tidligere, hvis vi virkelig skulle tage fat i år.

Ender I med at spare mere, end de 5,5 millioner direktionen foreslår?

- Det tør jeg ikke at sige. For det er ikke mig, der er dagsordensættende på det.

Men hvad er din mavefornemmelse?

- Det har jeg svært ved at sætte ord på. For der er to veje, og hvis borgmesteren allerede nu siger, at vi skal finde mere, end det, der er lagt op til, så er jeg parat til at lytte til det.

Så synes du også, at I skal forsøge at finde mere end de 5,5 millioner?

- Det er altså bare ikke så nemt at gøre i praksis. Det er ikke, fordi jeg ikke vil være med til at finde de penge. Det er et spørgsmål om, at hvis man virkelig skal tage fat, er der jo nogle opsigelsesvarsler, der ikke er styr på nu.

 

  • ## BYL Thornfeldt_Kasper-Emil_(2015)_003.jpg

    Af:

    Journalist på Svendborgredaktionen på Fyns Amts Avis med fokus på politik. Jeg har tidligere været på lokalredaktionen på Ærø samt den fælles sportsredaktion, Sport Fyn. Jeg er bosat i Odense.

Mere om emnet

Se alle
Borgmester trumfer direktionen: Vil spare mere på budgettet

Borgmester trumfer direktionen: Vil spare mere på budgettet

Går direktionen langt nok?

Går direktionen langt nok?