Sydfyn skal have en temadag, hvor egnens mange fødevarer skal smages, opleves, debatteres og idéudvikles, lyder forslag fra S, SF og Liste T, der nu vil have resten af byrådet med på projektet.

Svendborg: Sydfyn er en bugnende kurv af frugt og grønt, kød, øl og andre gode sager. Og skulle det være gået nogens næse forbi, skal det ikke forblive sådan.

Socialdemokratiet, Socialistisk Folkeparti og Liste T er gået sammen om at foreslå, at de sydfynske fødevarer får deres egen temadag, hvor den gode smag af egnen skal indtages, opleves, debatteres og idéudvikles, så Sydfyn i endnu højere grad bliver synonym med den lokale velsmag.

- Det er en måde at være med til at øge borgernes kendskab til alle de dygtige producenter, vi har her på egnen, og samtidig er det en håndsrækning til producenterne, siger Bo Hansen, der er gruppeformand for socialdemokraterne.

Temadagen skal fungere som en slags folkehøjskole om mad og være en del af fødevaremarkedet Kulinarisk Sydfyn i juni. Her er det tanken at lave busture ud til de lokale fødevareproducenter, men også oplæg, workshops, særligt tilberedte menuer på de lokale restauranter og debatter, alt sammen med fødevarer som omdrejningspunkt, kan være en del af programmet for dagen.

Men intet ligger fast, fastslå Bo Hansen. For det er et oplæg, der godt nok kommer fra en forenet rød fløj, men som de tre partier nu gerne vil have bred politisk opbakning til.

- Det er vigtigt for os, at det her skal være med en tværpolitisk tilgang. Det skal ikke være en konkurrence, hvor vi skal overgå hinanden i idérigdom. Vi skal have en masse indspark fra de andre partier, og så er det meningen, at Kulinarisk Sydfyn skal overtage det hele på et tidspunkt, og der må det gerne være en arv fra hele byrådet, de løfter, siger han.

Forslaget skal behandles på et møde i Økonomiudvalget tirsdag i denne uge. Her skal udvalget også tage stilling til, om projektet skal bevilliges de 25.000 kroner fra markedsføringspuljen, som blandt andet skal bruges på busture ud til producenterne.

  • Bødiker_Julie_Ruby_(2015)_022

    Af:

    Jeg er journalist på Fyns Amts Avis' redaktion i Svendborg og skriver om meget forskelligt, men har brugt særligt mange arbejdsdage på at dække sygehusstof, Svendborgbanen og by- og havneudvikling. Mine rødder er jyske, men mit hjerte er tabt til Sydfyn.