Der skal hentes mange millioner kroner fra erhvervsliv og fonde, hvis venstrefløjen i Svendborg Byråd skal bakke op om ansøgning til landsstævnet i 2021

Det er ganske vist et næsten enigt byråd i Svendborg Kommune, der gerne vil trække landsstævnet til Sydfyn i 2021, men økonomien bag stævnet ser det ikke ud til, at der er stor enighed om.

Tirsdag eftermiddag mødtes borgmester Lars Erik Hornemann med byrådets gruppeformænd, og borgmesteren slår fast, at det bliver udfordrende at finde de 35-40 millioner kroner, stævnet kan komme til at koste kommunen.

- Vi skal forsøge at finde et fælles afsæt, så vi kan tiltrække et meget spændende arrangement, men økonomien er en stor udfordring, siger han, men peger på, at kommunen muligvis kan slippe billigere.

- Ser vi på Esbjerg, så slap de med at skulle betale 17-18 millioner kroner for selv afholdelsen af stævnet. Det er syv-otte millioner kroner mindre end vores beregninger viser for den del af stævnet. Dertil kommer anlægsudgifterne selvfølgelig, siger borgmesteren.

Det tocifrede millionbeløb er dog meget højt, mener Liste Ts Arne Ebsen, der slår fast, at der ikke må tages en krone fra velfærdsområdet.

- Det er svært at se en finansieringsmulighed lige nu, hvis ikke vi skal skære på børne- ældre- eller socialområdet. Jeg kan ikke umiddelbart se for mig, at vi kan finde de nødvendige 25 millioner kroner til selve afholdelsen af stævnet på anden vis. Men kommer der nogen med en god model, vil jeg da meget gerne lytte, siger Arne Ebsen.

Han vurderer, at smertegrænsen går ved fem millioner kroner. Mere mener han ikke, kommunen kan betale for selv afholdelsen. Kan udgifterne barberes helt derned ved hjælp af investeringer fra erhvervslivet og fonde, vil han gerne bakke op og bidrage til at finde 10-15 millioner kroner til at renovere og opbygge idrætsfaciliteterne, der skal bruges til landsstævnet.

Socialdemokraternes Bo Hansen (S) mener heller ikke, Svendborg Kommunes økonomi rummer mulighed for at skrabe et tocifret millionbeløb sammen til stævnet

- Vores økonomiske situation bliver ikke lettere de kommende år, og så ligner det en besparelse, der skal bane vejen, det vil jeg ikke være med til, siger Bo Hansen.

Byrådet holder temamøde om sagen forud for byrådsmødet 1. marts, og en endelig beslutning om, hvorvidt Svendborg Kommune skal byde ind på værtskabet, træffes på byrådsmødet 29. marts.

Læs mere i Fyns Amts Avis onsdag

  • Af:

Mere om emnet

Se alle

Tocifret millionstøtte til landsstævne i Svendborg

1
De to tunge er enige: Landsstævnet skal til Svendborg

De to tunge er enige: Landsstævnet skal til Svendborg

4
Koryfæer: O.k. at droppe Høje Bøge

Koryfæer: O.k. at droppe Høje Bøge