Rocker-invasion afvist ved Retten

Politiet konfiskerede lidt hash, nogle piller og en ulovlig kniv. Og så får en rocker en bøde for at blotte sin bagdel mod ordensmagten.
Foto: Tim K. Jensen

Rocker-invasion afvist ved Retten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hells Angels og støttegruppen AK81 afvist, da kammerater skulle dømmes - de blev holdt i skak af en massiv politistyrke

SVENDBORG: Politiet holdt i går omkring 25 medlemmer af Hells Angels og støttegruppen AK81 i skak foran retsbygningen i Svendborg, og området blev erklæret for visitationszone.

Beslutningen traf politiet i lyset af den eskalerende bandekrig mellem AK81 og konkurrerende udlændinge-grupper.

I stedet slog de rygmærkeklædte herrer sig ned på bænke over for retsbygningen.

Her forlystede de sig dagen igennem med smørrebrød og varm kaffe og dominerede i øvrigt gadebilledet ret kraftigt, mens politistyrken holdt øje med dem.

- På forhånd var der forlydender om, at rockerne ville indfinde sig i stort antal fra hele landet, fortæller politiinspektør Bjarne Sørensen, Fyns Politi.

Rockerne havde håbet at overvære retsmødet, der resulterede i, at to af deres AK81-venner blev idømt hver fire måneders fængsel for vold mod to unge udlændinge på diskotek Crazy Daisy i Svendborg 14. juni i år.

Alle med adgang til Retten blev kropsvisiteret, lige som krydset Tinghusgade-Vestergade gennem flere timer nærmest gav indtryk af undtagelsestilstand.

Især da også en gruppe l okale nydanskere tog opstilling ved Bagergade og råbte vrede ord mod rockerne.

Mens ellers forløb den gensidige magtdemonstration uden sværdslag. Alle rockere blev visiteret. En var i besiddelse af en ulovlig kniv, to havde hashklumper i lommen, en fik konfiskeret euforiserende piller, og endelig fik en af byens nyankomne gæster bøde for at blotte sin bagdel op i hovedet på en politimand.

- Den strategi, vi havde lagt, blev holdt. Vi forhindrede rockerne i at møde op i Retten, og de stridende grupper fik ikke lov at tørne sammen, konkluderer politiinspektør Bjarne Sørensen.

Ofrene den dramatiske juni-nat på Svendborg-diskoteket - to unge nydanskere - var indkaldt som vidner i Retten. Den ene var blevet nikket en skalle på læben, den anden slået i hovedet med en flaske eller et glas. Om volden skete som led i den verserende bandekrig er ikke klarlagt.

En af de tiltalte - en 21-årig mand, der ankom til Retten med krykker - erkendte sit medlemsskab af AK81.

- Men det har intet med sagen at gøre. Vi er bare en gruppe unge, der gerne vil hygge os, sagde han.

Han var blot to dage inden Svendborg-besøget idømt en blandt talrige domme ved Retten i Odense, nemlig otte måneders fængsel. Da han er forment adgang til Odenses natteliv søgte han i stedet sammen med to kammerater fra AK81 mod Svendborg.

- Vi ville netop undgå ballade. Og i Odense tror mange af udlændingene, at de absolut skal lege krigere, forklarede den 21-årige.

Hans 20-årige medtiltalte makker ville ikke sige noget.

Trods sine åbenbart fredelige hensigter var den 21-årige mødt op på Crazy Daisy med en skruetrækker fæstnet til sine boxershorts.

- Torskedumt. Jeg havde simpelthen glemt den, erklærede han.

Også på Crazy Daisy i Svendborg har den 21-årige faktisk karantæne, men ikke desto mindre blev han og vennerne lukket ind. Og diskotekets kameraovervågningen afslørede for domsmændene, at den 21-årige på et tidspunkt nikkede en af de nydanske gæster en skalle. Så gik det stærkt, og den 21-årige faldt så uheldigt, at han brækkede anklen. Mens han lå ned, blev han herefter tildelt to knytnæveslag i ansigtet af den mand, han havde overfaldet.

Efter domssafsigelsen blev de to AK81-rockere løsladt efter varetægtsfængslingen og søgte straks udenfor til kammeraterne og en varm omfavnelse.
25 formummede eller ikke-tilslørede Hells Angels-rockere tog opstilling foran retslokalet. En massiv politistyrke holdt dem væk og så ud til at more sig fint.
25 formummede eller ikke-tilslørede Hells Angels-rockere tog opstilling foran retslokalet. En massiv politistyrke holdt dem væk og så ud til at more sig fint.
Foto: Tim K. Jensen
Området foran Retten i Svendborg blev af politiet erklæret for visitationszone.
Området foran Retten i Svendborg blev af politiet erklæret for visitationszone.
Foto: Tim K. Jensen

Rocker-invasion afvist ved Retten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce