Robert J. har sendt en check


Robert J. har sendt en check

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SOLGT: Ingen penge at hente, for den tidligere SAB-formand ejer intet, siger advokat

SVENDBORG: Hvis Svendborg Andels-Boligforening (SAB) fører retssag mod dens tidligere formand, Robert Jensen, for at få penge tilbage, så vil foreningens egne lejere komme til at hænge på regningen. Det mener Robert Jensens advokat.

SAB-ledelsen har krævet, at deres tidligere formand tilbagebetaler omkring 240.000 kroner. Penge, som - mener SAB og kommunen - Robert Jensen uretmæssigt har modtaget eller brugt, mens han var formand. Han måtte sidste efterår gå af efter 36 år på posten - efter en kritisk revisionsrapport havde afsløret rod og ureglementerede udbetalinger.

Men der er ifølge advokat Kjeld Danielsen ikke en øre at hente hos Robert Jensen. Han ejer intet - og han ejer endnu mindre nu, hvor han netop har sendt en crossed chek på 13.881 kroner til SAB for at få afsluttet sagen.

Sommerhus solgt

Robert Jensen lever af sin folkepension. Han bor til leje i en af SAB's lejligheder. Det har han altid gjort.Siden 1977 har han imidlertid haft et sommerhus på det attraktive Ristinge på Langeland. Det har han bare ikke mere. Det er blevet solgt. Til sønnen, det socialdemokratiske byrådsmedlem Torben Jensen, i 2002.

- Ja, det er mit nu. Jeg har skøde på det. Det blev for dyrt for min far at have det, når han kun har en folkepension at leve af, siger Torben Jensen.

Torben Jensen vil ikke fortælle, hvad han gav for sommerhuset.

Nej til det meste

Før sommeren gjorde Robert Jensen via advokat Kjeld Danielsen op, hvilke tilbagebetalingkrav fra SAB, han - nødtvunget - ville acceptere. Af de krævede 240.000 kroner accepterede Robert Jensen at tilbagebetale præcis 13.881 kroner og 43 øre.

Advokat Kjeld Danielsen har siden intet hørt fra SAB. Men han har nu reageret med en ny henvendelse til SAB, fordi han i Stiftstidende har kunnet læse, at foreningen gør klar til at gå rettens vej for at få pengene tilbage fra Robert Jensen.

Kjeld Danielsen gør i brevet opmærksom på, "at min klient intet ejer". Hvilket ifølge advokaten betyder, at Robert Jensen - hvis han skulle blive dømt - ikke vil "være i stand til at betale noget" - og "ej heller være i stand til at betale idømte sagsomkostninger".

Lejerne betaler

Og det betyder ifølge advokaten videre, at en retssag - uanset udfaldet - økonomisk ene og alene vil belaste SAB og dens lejere.

I et forsøg på at få SAB til nu at droppe en eventuel retssag mod den 76-årige Robert Jensen har hans advokat sammen med brevet sendt en check på 13.881,43 kroner. Hvorefter det bestrides, skriver advokaten, "at der er noget krav mod min klient".

SAB's direktør, JørgenBerg Jensen, har ingen kommentar til henvendelsen fra Robert Jensens advokat.

- Den skal naturligvis drøftes på næste bestyrelsesmøde, siger han.

SAB er også ved at forberede retssag mod JørgenOmme Mogensen, tidligere forretningsfører gennem 25 år, for at få over en halv million kroner tilbage. Jørgen Omme Mogensen har indvilget i at tilbagebetale 1795 kroner.

Robert J. har sendt en check

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce