Risiko for fyringer: Bo Hansen vil finde 70 millioner kroner på et år

Svendborgs borgmester Bo Hansen (S) går allerede nu i gang med forhandlingerne om næste års budget i forsøget på at finde 70 millioner kroner i besparelser. Og det kan koste fyringer i kommunen. Foto: Katrine Becher Damkjær

Risiko for fyringer: Bo Hansen vil finde 70 millioner kroner på et år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgmester Bo Hansen (S) har lagt en plan og går allerede nu sammen med resten af Økonomiudvalget i gang med at finde næste års besparelser. Og borgmesteren lægger ikke skjul på, at der skal tages ved. Står det til ham, skal der findes intet mindre end 70 millioner kroner på 2019-budgettet.

Svendborg: Normalt går politikerne først for alvor i gang med næste års budget, når september måned nærmer sig med de endelige budgetforhandlinger.

Men så længe kan Svendborgs borgmester, Bo Hansen (S) ikke vente.

Derfor har han lagt en plan sammen med de øvrige partiers gruppeformænd, der i korte træk går ud på, allerede fra næste økonomiudvalgsmøde senere i januar at gå i gang med at finde massive millionbesparelser.

- Vi sætter gang i en proces, som ender ud i, at Økonomiudvalget i løbet af foråret bliver enige om at finde nogle besparelser, som kan endeligt konfirmeres omkring den 1. juni, fortæller Bo Hansen.

Dermed ikke sagt, at budgetforhandlingerne i september er aflyst.

- Men det betyder, at budgetforhandlingerne bliver delt i to i år, så vi kommer hurtigere i gang og dermed hurtigere kan finde de nødvendige besparelser, lyder det fra Bo Hansen.

For så har vi også mulighed for at effektuere eventuelle opsigelsesvarsler tidligere og dermed høste gevinsten i 2019
Bo Hansen (S), borgmester i Svendborg Kommune

Risiko for fyringer

Bo Hansen vil ikke sige, at ansatte i Svendborg Kommune skal regne med en stor fyringsrunde, men fyringer kan blive en del af at finde de mange millioner, som mangler.

Og netop derfor er det vigtigt at sætte gang i processen med at finde besparelser tidligt.

- For så har vi også mulighed for at effektuere eventuelle opsigelsesvarsler tidligere og dermed høste gevinsten i 2019, siger han.

Så du forestiller dig, at I vil blive nødt til at fyre?

- Jeg ved ikke, hvad jeg forestiller mig, men det er i hvert fald det, jeg åbner muligheden for, så vi har hele paletten at spille på.

Vil finde 70 millioner

Allerede i december bad Bo Hansen forvaltningen om at få et overblik over kommunens økonomi.

- Og den langsigtede driftsbalance forudsætter, at der skal findes 50 millioner kroner årligt. Det er den ubalance, der er, og det næste trin er så at beslutte, hvor mange penge, der skal findes for at tilvejebringe et politisk råderum. Der forestiller jeg mig 20 millioner kroner, og det kommer jo oven i de 50 millioner kroner.

Tror du, at du kan finde besparelser for 70 millioner kroner på 2019-budgettet?

- Det er jo ikke mig alene, der bestemmer beløbet, det beror jo på et flertal. Det må vi finde ud af undervejs. Men jeg vil præsentere min målsætning på næste økonomiudvalgsmøde her i januar.

Alle skal holde for

Hvor vil du finde 70 millioner kroner på næste års budget?

- Jeg har en forestilling om, at det er en rimelig bred palet, vi skal i gang med, og der er jeg jo nødt til også at lytte til de andre partier.

Så du vil ikke sige, hvor du synes, pengene skal findes?

- Jeg vil egentligt sige det omvendt, fordi for mig at se, er der et 0-5-årsområde i forhold til vores dagtilbud, hvor jeg tror, at det bliver svært at finde flertal for ret mange besparelser, og det mener vi også i Socialdemokratiet. Men jeg må være ærlig at sige, at resten er i spil, for det er jo et enormt beløb, lyder det fra Bo Hansen.

Først på det kommende økonomiudvalgsmøde i januar, bliver politikerne endeligt enige om forårets spareproces.

Risiko for fyringer: Bo Hansen vil finde 70 millioner kroner på et år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce