Odense-kæden Rice bliver repræsenteret med et såkaldt Riceteria i Kattesundet i Svendborg. Bag den står to af kvinderne fra byens forretningsliv.

Svendborg: Bestil, spis, drik - og kan du lide bestikket, servietterne, dugen, stolen, puderne, porcelænet eller noget af det andet i caféen, så kan du også købe det.

Og nu og da vil der også være foredrag, babymassage og andre arrangementer.

Det er i korte træk, hvad der kommer til at ske i de lokaler, som tidligere husede sportsforretningen Sportmaster i Kattesundet.

Svendborgenserne er positive og glade og vil godt være med på noget nyt fra starten, og derfor tænker vi, at vi godt kan lave sådan en café hernede.

Helle Winther Andersen, der snart åbner et Riceteria i Kattesundet.

Der skal nemlig være et såkaldt Riceteria i stil med det, der kendes fra Mageløs i Odense og i øvrigt også i Hamborg, Tyrkiet, Norge og USA, og det er Helle Winther Andersen og Tenna Reifling fra modebutikken Kahlo i Korsgade, der sammen med Heidi Kristensen fra Odense har taget initiativ til at åbne stedet og altså dermed bliver franchisetagere i Rice-kæden.

Pop op-café

Helle Winther Andersen fortæller, at der er tale om en såkaldt pop op-café.

- Vi prøver det af og ser, hvordan det kommer til at gå, og synes vi, at svendborgenserne har lyst til den, så fortsætter den, siger Helle Winther Andersen, der såmænd tror på, at Svendborg trods manglende storbystatus er klar til et Riceteria.

- Svendborgenserne er positive og glade og vil godt være med på noget nyt fra starten, og derfor tænker vi, at vi godt kan lave sådan en café hernede, siger hun.

Succesfuldt Odense-firma

Det er selskabet Rice A/S, der ejer Rice-konceptet, og det er stiftet i 1998 af Charlotte Guéniau, der på det tidspunkt lige var kommet hjem til Odense efter i en årrække at have boet i Paris.

Rice er med årene blevet et selskab, som eksporterer til 45 lande rundt omkring i verden, og i 2014 tog selskabet et nyt skridt, da det åbnede det første Riceteria - en kombination af en café og en butik - i Odense.

Siden har franchisetagere over hele verden åbnet Rice-butikker, og til september kommer et Riceteria i tyrkiske Istanbul til.

Hvad forretningen i Svendborg angår, så er det endnu uvist, præcis hvornår den åbner.

- Der er endnu nogle ting, der skal falde i hak, men det bliver enten sidst i august eller først i september, siger Helle Winther Andersen.

  • Journalist portræt

    Af:

    Jeg er journalist på Fyns Amts Avis og skriver om stort og småt på tværs af stofområderne. Er oprindeligt butiksuddannet, men skiftede spor og startede på journalistuddannelsen i Odense i 1999. Efter en praktikperiode på Fyens Stiftstidende blev jeg ansat på det daværende Holbæk Amts Venstreblad i 2003, og efter godt fire år i det sjællandske rykkede jeg tilbage til Fyens Stiftstidende - nærmere bestemt Assensredaktionen - i 2007. Har siden 2010 været ansat på Fyns Amts Avis i Svendborg, hvor jeg også bor. Og så er jeg vokset op i Tommerup på Højfyn. I øvrigt er jeg ikke ret god til golf. Men jeg spiller det alligevel ved enhver given lejlighed.