Slots- og Kulturstyrelsen har forlænget høringsfrist til 2. januar, og herefter venter tre måneders sagsbehandling med mulighed for anke.

Svendborg: Selv om fredningssagen af området på den gamle Baagøe og Riber-grund på havnen i Svendborg allerede har været et halvt år undervejs, så er der endnu lang vej, før det sidste punktum kan sættes.

Slots- og Kulturstyrelsen har netop sendt fredningssagen i høring frem til den 2. januar 2018, og herefter har styrelsen yderligere tre måneder til at træffe en afgørelse.

Denne afgørelse kan derefter ankes direkte til kulturministeren, og det kan altså trække sagen yderligere i langdrag.

Fredningssagen blev rejst af Poul Moustgaard i marts, og den 27. april traf Det Særlige Bygningssyn under Slots- og Kulturstyrelsen beslutning om at indstille fem bygninger og en plads i Kullinggade til fredning.

Siden har styrelsen været i dialog med ejeren af området, Erik Skjærbæk, inden frednings-indstillingen den 15. august blev sendt ud til de parter, der kan afgive et høringssvar.

Høringsfristen skal være på mindst tre måneder, men man har valgt at forlænge den til den 2. januar - blandt andet af hensynet til julen.

- Vi vil godt have tid til en dialog med ejeren og kommunen - og med andre, siger Caspar Jørgensen, specialkonsulent i Slots- og Kulturstyrelsen.

  • Katrine Becher Damkjær

    Af:

    Jeg er journalist på Jysk Fynske Mediers redaktion i Svendborg, hvor jeg jagter alle former for nyheder. Jeg skriver både til Fyns Amts Avis, Fyens Stiftstidende og Fyens.dk. Er bosat i Svendborg med min familie og uddannet på Danmark Journalisthøjskole i 1994.

Mere om emnet

Se alle
Video: Se Baagøe og Riber fra vandsiden

Video: Se Baagøe og Riber fra vandsiden

Riber: Mine forfædre ville ryste på hovedet af fredning

Riber: Mine forfædre ville ryste på hovedet af fredning

Styrelse efter fredningskritik: - Vi havde sagen oppe i forvejen

Styrelse efter fredningskritik: - Vi havde sagen oppe i forvejen