Retssag på vej om rundkørsel


Retssag på vej om rundkørsel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Invita Køkkencenter klager til Vejdirektoratet og ruster sig til retssag mod Svendborg Kommune

SVENDBORG: Sablerne rasler. Ejeren af Invita Køkkencenter i Svendborg har nu klaget til Vejdirektoratet, fordi kommunen fastholder at ville anlægge en rundkørsel ved Mølmarksvej og indkørslen til Svendborg Storcenter.

- Hvis ikke vi får medhold hos Vejdirektoratet, sagsøger vi Svendborg Kommune. Jeg er meget skuffet over den behandling, vi har fået. Kommunens holdning er forkvaklet. Bare fordi en kæmpe økonomisk magtfaktor fra Tyskland kommer til byen, falder man pladask på maven, siger ejeren af Invita Køkkencenter, Carsten Krag Eriksen.

Den tyske magtfaktor ligger lige ovre på den anden side af Mølmarksvej - nemlig dagligvareforretningen Lidl.

Mister seks p-pladser

Ifølge Carsten Krag Eriksen kunne den planlagte rundkørsel nemt flyttes over på den grund, hvor netop Lidl og Ide-Møbler har fået lov at bygge forretning.

Men denne løsning har Svendborg Kommune afholdt sig fra - ikke mindst af økonomiske årsager, fremgår det af et notat udarbejdet af afdelingsleder Erik Stoumann fra Svendborg Kommunes Miljø- og Teknikforvaltning.

Nu starter arbejdet

I stedet fastholder kommunen de tegninger til en rundkørsel, som efter Carsten Krag Eriksens vurdering vil indebære, at Invita Køkkencenter reelt mister seks parkeringspladser.

Afdelingsleder Erik Stoumann bekræfter over for Fyens Stiftstidende, at Svendborg Kommune nu sætter gang i anlægget af det vigtige trafikanlæg ind mod byens store forretningskompleks.

- Det sker vel i løbet af et par uger, siger Erik Stoumann.

Men Invita Køkkencenter klynger sig endnu til håbet om, at sidste ord ikke er sagt. I klagen til Vejdirektoratet anmoder Carsten Krag Eriksens advokat Lemmy Fialin om, at klagen får opsættende virkning.

Ulovlig sagsbehandling

Faktisk mener Carsten Krag Eriksen, at det indledende arbejde på rundkørslen gik i gang allerede i 2007 - og således var begyndt, inden man traf den endelige beslutning om at ekspropriere ved Invita.

Og at den endelige ekspropriationsbeslutning blev iværksat, før alle klagefrister var udløbet.

Også af en anden grund er kommunens ekspropriationsbeslutning om rundkørslen ulovlig, anfører advokat Lemmy Fialin over for Vejdirektoratet.

Ifølge Invita Køkkencenter må hele sagen gå om, fordi Svendborg Kommune i den planlæggende fase glemte, at forretningen havde bygget til.

- Kommunen havde benyttet sig af gamle satellitfotos, hvor tilbygningen ikke optræder. Det er en kæmpe brøler, siger Carsten Krag Eriksen.

Strid om kompensation

Ud over Invitas mistede parkeringspladser har striden med Svendborg Kommune også handlet om størrelsen på kompensationen for det tab, de implicerede forretninger lider i forbindelse med byggeriet af rundkørslen.

Retssag på vej om rundkørsel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce