Restauranter skal tilslutte sig arbejdsklausul for at levere til kommunen

Hvis Café Under Uret - eller andre restauranter i Svendborg for den sags skyld - i fremtiden vil levere mad og drikke til et kommunalt arrangement, så skal de først skrive under på, at de vil følge kommunens arbejdsklausuler. Det har et rødt flertal i økonomiudvalget besluttet tirsdag aften. Arkivfoto: Jørgen Hansen

Restauranter skal tilslutte sig arbejdsklausul for at levere til kommunen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flertal i Økonomiudvalget for at restauranter, hoteller og andre leverandører af mad skal tilslutte sig kommunens sociale klausuler, hvis de vil levere mad til kommunen.

Svendborg: Hvis man som restauratør, hotelejer eller anden leverandør af mad gør sig forhåbninger om i fremtiden at kunne sælge sin service til Svendborg Kommune, så skal man først skrive under på kommunens arbejdsklausul.

Dermed lover man, at man har overenskomstlignende forhold i sin virksomhed, og man vil komme på kommunens positiv-liste over virksomheder i "mad-branchen", som kommunen gerne må arbejde sammen med.

Det enedes Enhedslisten og Socialdemokratiet om tirsdag aften på Økonomiudvalgets møde, hvormed det med et snævert flertal på fem mod fire borgerlige partier blev vedtaget,

- Vi er nået et skridt videre, så den situation med en officiel frokost med dronningen ikke vil kunne gentage sig uden, at Stella Maris har skrevet under på vores arbejdsklausuler, siger udvalgsmedlem Jesper Kiel (EL) med henvisning til at den virak det gav politisk, da det viste sig, at majestæten var inviteret på frokost af kommunen på en restaurant, der ikke havde overenskomst.

De borgerlige i Økonomiudvalget var imod, at kommunen indfører denne ordning, der ifølge udvalgets beslutning træder i kraft til februar næste år.

Vi har jo ikke et problem. Hvorfor skal vi opfinde et problem for at indføre en masse bureaukrati og lave lister, som administrationen skal holde styr på, og man skal kontrollere, at virksomhederne lever op til deres forpligtelser. Vi synes virkelig, at der bliver sat gang i noget, der slet ikke er behov for.
Lars Erik Hornemann (V), gruppeformand

Storm i et glas vand

Det er spild af ressourcer, siger Lars Erik Hornemann (V).

- Vi har jo ikke et problem. Hvorfor skal vi opfinde et problem for at indføre en masse bureaukrati og lave lister, som administrationen skal holde styr på, og man skal kontrollere, at virksomhederne lever op til deres forpligtelser. Vi synes virkelig, at der bliver sat gang i noget, der slet ikke er behov for, siger han.

Borgmester Bo Hansen (S) har dog svært ved at se, hvorfor kommunen ikke skulle indføre dette.

- Det med at lave nogle arbejdsklausuler og prøve at sætte en retning, det har vi jo gjort før - eksempelvis i byggebranchen, siger han og tilføjer, at frygten for mere bureaukrati er ubegrundet.

- Det er jo ikke sådan, at administrationen kommer til at ligge vandret for at opretholde det her. Den Fælles Fynske Kontrolenhed vil lave de her stikprøver, og det har vi sådan set bestilt dem til i forvejen i forbindelse med at lave stikprøvekontroller i byggebranchen. Og det er ikke sådan, at de skal have flere penge for også at kontrollere i restaurationsbranchen, hvad der også siger mig, at denne opgave ikke er forbundet med så meget arbejde endda, lyder det fra Bo Hansen.

Restauranter skal tilslutte sig arbejdsklausul for at levere til kommunen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce