Rektor på Søfartsskolen jubler: Ny uddannelse er på vej til Svendborg

Snart kan man som noget nyt uddanne sig til Befaren Skibsassistent i Svendborg - en uddannelse, der ofte sender elever ud på Nordsøen i Supply- og offshore sektoren hos blandt andre rederiet Esvagt med base i Esbjerg. Arkivfoto: Esvagt

Rektor på Søfartsskolen jubler: Ny uddannelse er på vej til Svendborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

  • Hidtil har uddannelsen til befaren skibsassistent kun ligget i Nordjylland, men snart kan Svendborg Søfartsskole udbyde uddannelsen, og det er store sager, jubler forstanderen på skolen.
  • Det vil have en positiv afsmittende effekt på navigationsskolen i Marstal, lyder det.

Svendborg: Nok er Svendborg en søfartsby, men hidtil har man måtte nøjes med at kunne uddanne sig til ubefaren skibsassistent, mens uddannelsen som befaren skibsassistent har krævet, at man drog til Nordjylland.

Men det bliver anderledes nu.

Fredag offentliggjorde Uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers, at også Svendborg Søfartsskole allerede fra årsskiftet kan udbyde uddannelsen som befaren skibsassistent.

- Det er rigtig fedt. Vi har manglet at få hele paletten inden for søfartsuddannelser, og det får vi nu, siger forstander på Svendborgs Søfartsskole, Jens Frederiksen og fortsætter:

- Vi kan ikke nå at starte et hold allerede til januar. Planen er at første hold starter til august, siger han og oplyser, at uddannelsen tager to gange 20 uger på skolebænken med et praktisk forløb, hvor man har hyre på et skib i 18 måneder ind imellem de to skoleforløb.

Blod på tanden

Ifølge Jens Frederiksen er nyheden ikke blot godt nyt for Søfartsskolen i Svendborg. Også navigationsskolen i Marstal kan godt smide hænderne over hovedet.

- Mange af vores elever får blod på tanden, efter de kommer har været på havet. Derfor beslutter mange af dem beslutter sig for at uddanne sig videre, og der falder valget ofte på skipperuddannelsen, og den ligger i Marstal, siger han, hvormed Søfartsskolen i Svendborg i endnu højere grad må forventes at blive fødekilde for elever på navigationsskolen i Marstal.

Med en uddannelse som enten befaren eller ubefaren skibsassistent er man i øvrigt stort set sikret muligheden for at få noget at rive i, fortæller Jens Frederiksen.

I øjeblikket er der nemlig godt gang i supply- og offshore sektoren, hvorfor der er mangel på skibsassistenter.

- I øjeblikket kan vi faktisk ikke uddanne elever nok til rederiet Esvagt, der operer i supply- og offshore sektoren i forbindelse med olie- og gasudvinding i Nordsøen, så man kan næsten være sikker på at få hyre, siger Jens Frederiksen.

Rektor på Søfartsskolen jubler: Ny uddannelse er på vej til Svendborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce