De 52 gange, som Svendborgparret Annelise og Peer Petersen har besøgt samme hotel, er mange, men ikke uhørt i rejsebranchen. Det fortæller informationschef for Spies og Thomas Cook Airlines, Torben Andersen.

Svendborg: Det er en ganske god historie, hvordan Annelise og Peer Petersen fra Svendborg snart skal på deres 52. tur til samme hotel på Gran Canaria.

Det er imidlertid ikke uset, at danskerne finder en fast feriedestination, som de så besøger om og om igen. Det forklarer informationschef for Spies og Thomas Cook Airlines, Torben Andersen.

- 52 gange er rigtig mange, men det er ikke usædvanligt, at vi ser folk komme på samme hotel 30-40 gange. Det er folk, som typisk er der flere uger eller måneder ad gangen, og som allerede inden de er kommet hjem fra ferien bestiller til næste gang, siger informationschefen.

Han forklarer, at fænomenet er særligt udbredt på Svendborgparrets yndlingshotel på Gran Canaria, Altamar, som er det hotel uden for Danmark, som har flest danske gæster om året.

- Der er 10.000 danskere, som hvert år kommer på det hotel. Der er så mange stamgæster, at man tror det er løgn, og mange af dem ser det som deres sommerhus uden for Danmark - bare uden at de skal slå græs.

Torben Andersen ser en tendens i, at danskerne i højere grad vælger ferie ud fra hvilket hotel, de kan bo på, end ud fra selve destinationen.

- Mange vender tilbage til samme hotel og vil endda have samme værelse som sidst. Så ved de, at de får det, der passer til deres behov.

  • Katrine Becher Damkjær

    Af:

    Jeg er lokaljournalist på Fyns Amts Avis' Svendborg-redaktion, hvor jeg beskæftiger mig med alle områder af lokalstoffet. Jeg er uddannet fra Roskilde Universitet, hvor jeg har en Cand.Comm med speciale i Journalistik. Jeg har været ansat på Fyns Amts Avis siden 2011 og har en fortid som praktikant på Fyens Stiftstidende, hvor jeg var på Nordfyns lokalredaktion og sportsredaktionen.

Mere om emnet

Se alle
2
På ferie samme sted for 52. gang: Peer og Annelises hang til Gran Canaria

På ferie samme sted for 52. gang: Peer og Annelises hang til Gran Canaria