Regeringen og DF afsætter 125 millioner til forbedringer af Rute 9

Regeringen og Dansk Folkeparti har indgået en aftale om investeringer i infrastruktur i Danmark, og aftalen indebærer blandt andet investeringer for 125 millioner kroner i Rute 9. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær

Regeringen og DF afsætter 125 millioner til forbedringer af Rute 9

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Infrastruktur-aftalen mellem regeringen og Dansk Folkeparti kaster 125 millioner kroner af til forbedringer af Rute 9 samt støjskærm udvalgte steder på strækningen.

Sydfyn: Opdateret med kommentar fra transportminister Ole Birk Olesens (LA) særlige rådgiver, Kasper Strassmann. Onsdag formiddag præsenterede regeringen sammen med Dansk Folkeparti en ny aftale, hvor man vil investere sammenlagt 112,7 milliarder kroner i infrastrukturprojekter i Danmark.

I aftalen er Sydfyn også blevet tilgodeset, da man i aftalen blandt andet er enige om at afsætte 125 millioner kroner til forbedringer af Rute 9, og det er den fynske folketingspolitiker Mai Mercado (K) godt tilfreds med.

- Alle dem, jeg taler med fra det sydfynske, giver jo klare meldinger om, at der er udfordringer tværs over Tåsinge. Og det er jo det, jeg har lyttet til, når jeg har været med til at presse det her igennem, siger hun.

I aftalen står der at "Aftaleparterne er enige om at afsætte 125 millioner kroner til kapacitetsforbedringer på Rute 9 ved Nørreballe, Lolland og yderligere 5 millioner kroner til undersøgelse af mulige fremkommelighedstiltag på resten af strækningen."

Det kan umidelbart give indtryk af, at det hovedsageligt er Lollands-siden, der vil blive tilgodeset med projektet, der efter planen skal sættes i gang i 2024, men det mener Mai Mercado ikke, at man skal frygte.

- Sådan læser jeg det slet ikke, for der står jo også, at det konkrete projekt vil afvente resultatet af analysen, og vi ved jo, at der er store udfordringer på Fyn-siden, og derfor kommer jeg jo også til at følge det her tæt undervejs, siger hun med henvisning til, at der er afsat fem millioner kroner til at udarbejde en analyse af behovet på strækningen for på baggrund af den at prioritere forbedringerne.

Transportminister Ole Birk Olesens (LA) særlige rådgiver, Kasper Strassmann, uddyber, at kun Lolland - og altså ikke Tåsinge og Langeland - kan se frem til en pengeindsprøjtning på 125 millioner kroner, mens midler til opgraderinger af Rute 9 på Tåsinge og Langeland skal søges i en dertil afsat pulje på sammenlagt 5,6 milliarder kroner.

Penge fra den pulje kan dog først søges, når anden fase af regeringens aftale træder i kraft efter 2024, og om det resulterer i penge til Fyn og Langeland afhænger af konklusionerne af den analyse, der skal foretages af behovet for forbedringer på Rute 9.

Støjskærm

Ud over forbedringer af Rute 9, er der i aftalen også sat en pulje på 1,63 milliarder kroner af til bedre støjbekæmpelse langs statsvejene i hele landet med mulighed for kommunal medfinansiering.

Aftaleparterne har besluttet at udmønte samlet 131 millioner kroner fra puljen til en række konkrete projekter, hvoraf et af dem er en støjskærm på Rute 9 ved Sundbrovej.

Foruden de sydfynske projekter er der desuden sat penge af til et ekstra spor på motorvejen syd om Odense. Et arbejde, der efter planen kan sættes i gang i 2021.

Mai Mercado hæfter sig ved, at det er lykkedes at få samtlige af de fynske projekter med i den første af to faser i aftalen, hvorfor projekterne bliver realiseret inden for en overskuelig fremtid.

Nu er næste skridt at få foretaget analysen af behovet for forbedringer af Rute 9.

- I første omgang skal der laves den her analyse for fem millioner kroner, og så er der 125 millioner kroner til selve kapacitetsforbedringerne, og det betyder også, at for nuværende ved vi endnu ikke, hvor de forbedringer kommer til at ligge eller hvilken karakter, de har. Det vil analysen være med til at pege på, og der skal pengene selvfølgelig bruges der, hvor det giver god mening. Men det er klart, at mit fokus er jo på strækningen fra Svendborg og hen over Tåsinge, siger Mai Mercado.

Hun oplyser desuden, at den fremskudte færgehavn, som blandt andre den tidligere borgmester i Svendborg, Lars Erik Hornemann (V) har slået til lyd for, ikke er en del af regeringens aftale om forbedringer på Rute 9.

Regeringen og DF afsætter 125 millioner til forbedringer af Rute 9

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce