Havecentret Bo Grønt Bregninge har ikke haft åbnet siden årsskiftet, og nu er ejeren, Per Christensen, erklæret personligt konkurs.

Redningsmissionen lykkedes ikke.

Ejeren af Bo Grønt Bregninge, Per Christensen, er erklæret personligt konkurs ved Skifteretten i Svendborg, og dermed er der sat et endegyldigt punktum i historien om havecentret, som ikke har haft åbent siden før årsskiftet.

Det har ikke været muligt at få Per Christensen i tale, men han har tidligere oplyst, at han arbejdede på flere fronter for at finde penge, så forretningen kunne åbne igen.

Men altså forgæves.

Advokat Michael Nordtorp Vestergaard er kurator på konkursboet og oplyser, at både en medarbejder og Per Christensens bank har begæret konkursen.

- Så nu skal vi have registreret værdierne, og så skal vi have fundet nogen, der vil overtage forretningen. Så hvis nogen er interesseret, så er de meget velkomne til at henvende sig, siger han.

Tingene er passet

Da der er tale om en personlig konkurs, er også privatboligen med i boet, og håbet er at finde en køber, som er villig til at overtage både den og forretningen.

- Et samlet salg er ofte det bedste, siger advokaten.

Og selv om havecentret ikke har haft åbent i snart to måneder, så har forfaldet ikke grebet om sig.

- Ejeren har passet godt på planterne og så videre, og der er ikke noget, der er misligholdt. Det er i hvert fald det indtryk, vi er efterladt med, siger Michael Nordtorp Vestergaard.

Det er et godt to årtier langt stykke sydfynsk erhvervshistorie, der har nået enden.

54-årige Per Christensen, der er fra Falster, flyttede til Tåsinge sammen med sin hustru, Hanne, og overtog havecentret i 1995.

Det blev siden udbygget, så der nu er 8000 kvadratmeter forretning på det 2,5 hektar store areal ved Sundbrovej.

  • Journalist portræt

    Af:

    Jeg er journalist på Fyns Amts Avis og skriver om stort og småt på tværs af stofområderne. Er oprindeligt butiksuddannet, men skiftede spor og startede på journalistuddannelsen i Odense i 1999. Efter en praktikperiode på Fyens Stiftstidende blev jeg ansat på det daværende Holbæk Amts Venstreblad i 2003, og efter godt fire år i det sjællandske rykkede jeg tilbage til Fyens Stiftstidende - nærmere bestemt Assensredaktionen - i 2007. Har siden 2010 været ansat på Fyns Amts Avis i Svendborg, hvor jeg også bor. Og så er jeg vokset op i Tommerup på Højfyn. I øvrigt er jeg ikke ret god til golf. Men jeg spiller det alligevel ved enhver given lejlighed.

Mere om emnet

Se alle
Konkursramt havecenter åbner igen

Konkursramt havecenter åbner igen

3
Lønnen er udeblevet: Medarbejdere er sendt hjem fra havecenter

Lønnen er udeblevet: Medarbejdere er sendt hjem fra havecenter