Der er brug for flere, der vil rundt med bøssen, når Red Barnet samler ind den 3. september.

Svendborg: Har du lyst til at give tre timer af dit liv for børnenes sag, så er muligheden der nu.

Red Barnet mangler nemlig frivillige, der er villige til at tage en tur med bøssen, når der er indsamling den 3. september, oplyser organisationen i en pressemeddelelse.

I Svendborg Kommune er der pt. 79 tilmeldte indsamlere, men da Red Barnet fortsat mangler at besætte 83 ruter, hører man gerne fra interesserede indsamlere.

Og der skal ikke en jætteindsats til at blive en del af korpset.

Tilmelding kan ske på hjemmesiden tilmeld.redbarnet.dk., og som noget nyt har interesserede mulighed for at vælge den rute, der passer den enkelte bedst.

Ifølge pressemeddelsen kommer der typisk omkring 1000 kroner i hver bøsse, og turen rundt varer omkring af tre timer.

Pengene går blandt andet til at hjælpe børn i krigszoner og hungersramte områder, ligesom Red Barnet herhjemme giver flere af de dårligst stillede børn ferieoplevelser og mulighed for at deltage i fritidstilbud.

Og især i udlandet får man noget for pengene. 50 kroner rækker således til mæslingevaccinationer af to børn, 150 kroner giver tre skoleelever rent vand i en måned, for 200 kroner kan der købes tæpper, som kan holde syv børn varme om vinteren, mens 275 kroner rækker til mad til en familie i to uger, oplyser Red Barnet.

  • Journalist portræt

    Af:

    Jeg er journalist på Fyns Amts Avis og skriver om stort og småt på tværs af stofområderne. Er oprindeligt butiksuddannet, men skiftede spor og startede på journalistuddannelsen i Odense i 1999. Efter en praktikperiode på Fyens Stiftstidende blev jeg ansat på det daværende Holbæk Amts Venstreblad i 2003, og efter godt fire år i det sjællandske rykkede jeg tilbage til Fyens Stiftstidende - nærmere bestemt Assensredaktionen - i 2007. Har siden 2010 været ansat på Fyns Amts Avis i Svendborg, hvor jeg også bor. Og så er jeg vokset op i Tommerup på Højfyn. I øvrigt er jeg ikke ret god til golf. Men jeg spiller det alligevel ved enhver given lejlighed.