Byrådet har prioriteret midler til en rampe, der skal forbinde Havnetrappen med P-huset ved Hulgade.

Svendborg: Hvis det kommunale P-hus ved Hulgade bliver mere tilgængeligt, vil flere benytte det. Det er tesen, der ligger til grund for, at byrenoveringsrådet OmrådeForum vil prioritere en rampe, der forbinder Havnetrappen med P-huset. I stedet bliver den planlagte renovering af Hulgade taget ud af programmet "Liv i min by".

Og det foreslag blev tirsdag godkendt af byrådet.

- De midler, der er sat af til Hulgade, kan gøre gavn ved at sikre en stærk tilgængelighed mellem P-huset og Hulgade, sagde Henrik Nielsen (K), da han præsenterede forslaget for byrådet.

Og kun Hanne Ringgaard Møller (R) havde indsigelser mod foreslaget.

- Jeg synes, det er ærgerligt at slette Hulgade helt fra programmet. Jeg kunne godt have tænkt mig, at man beholdt lidt penge til bænke og cykelstativer og noget forskønnelse af området.

Den holdning var Hanne Ringgard Møller øjensynligt alene med, da det øvrige byråd stemte forslaget igennem.

Dermed bliver der samlet set reserveret 700.000 kroner til anlæg af en rampe, der forbinder Havnetrappen med P-huset. Rampen skal opføres i samme æstetik, som Havnetrappen.

Der blev ydermere overført 570.000 kroner til etablering af midlertidige byrum, mens der blev flyttet to millioner kroner til en renovering af Klosterplads i 2020.    

  • ## BYL Thornfeldt_Kasper-Emil_(2015)_003.jpg

    Af:

    Journalist på Svendborgredaktionen på Fyns Amts Avis med fokus på politik. Jeg har tidligere været på lokalredaktionen på Ærø samt den fælles sportsredaktion, Sport Fyn. Jeg er bosat i Odense.