Radikale med 14 kandidater: - Vi har et rigtig godt hold

Radikale venstre Svendborgs formand, Christian Leth, er glad for sammensætningen af kandidatlisten. Arkivfoto: Kasper-Emil Tornfeldt

Radikale med 14 kandidater: - Vi har et rigtig godt hold

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Radikale Venstre kunne torsdag præsentere den færdige opstillingsliste til kommunalvalget. Ved sidste valg havde partiet otte kandidater på listen, men i år er tallet vokset til 14.

Svendborg: Torsdag kunne Radikale Venstre i Svendborg efter partiets opstillingsmøde præsentere listen og rækkefølgen på partiets kandidater til kommunalvalget den 21. november. Og det er en liste, som er vokset fra otte kandidater ved sidste valg til 14 i 2017. Og det er ikke tilfældigt, at listen er blevet længere, forklarer lokalformand Christian Leth.

- Vi ønsker at sætte et bredt hold, som kan støtte hinanden i valgkampen og promovere det radikale budskab. Så det er helt bevidst. Men man skal ikke bare have for at have. Vi skal have dem, som kan gøre gavn, og det synes jeg, vi har her, siger han.

Og Christian Leth er godt tilfreds med den opstilling, Radikale Venstre har fået på plads.

- Jeg er meget glad. Vi har gennem længere tid afsonderet medlemsskaren og fundet et rigtig godt hold, der dækker bredt. Vi vil gerne dække by og land, ung og ældre, og vi vil gerne have forskellige erfaringer både offentligt og privat, og det er vi kommet i mål med, synes jeg, siger han.

Listen tæller en del erfarne folk foruden to medlemmer af Radikal Ungdom på bare 18 og 19 år. Ud over de to teenagere er holdets gennemsnitsalder således omkring 60 år, og Christian Leth medgiver, at springet er stort fra de to unge og op.

- Vi kunne godt have været mere optimale på at have flere midt imellem, men hvis man kigger generelt på medlemsskaren hos de forskellige partier, så er gennemsnitsalderen høj. Og vi har haft tradition for at have en lokal Radikal Ungdom-afdeling, og den har ikke haft mange aktive kræfter i længere tid. Derfor har vi ikke haft et så fintmasket netværk, som vi gerne ville. Og det har nok noget at gøre med, at de unge flytter til uddannelser udenbys, når de bliver omkring 20 år, siger han.

- Vi har selvfølgelig været bekymret over, at der ikke har været flere RU'ere hernede. Men det er en selvstændig organisation, og vi kan ikke tvinge nogen.

Til gengæld er han godt tilfreds med de to unge kandidater, partiet kan stille op, og formanden fastslår, at holdet er stærkt og klar til at arbejde bredt.

- De har et andet netværk og oplever andre ting end os, der er lidt ældre, og samlet set giver det os et rigtig godt hold, siger han.

Radikale Venstres opstillingsliste
Kandidaterne er i rækkefølge:Hanne Ringgaard Møller

Steen Tinning

Carol Tornow

Erik Hansen

Alexander Butler

Allan Østergård

Inge Ahl

Merete Visbjerg

Christian Leth

Rasmus Agner Leth

Preben Gammelmark

Bjarne Lausten

Kristina Siig

Karen Marie Holst

Radikale med 14 kandidater: - Vi har et rigtig godt hold

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce