Ulla Larsen og Mette Kristensen valgt som nummer to og tre på Venstre kandidatliste - sidstnævnte har ambitioner om at komme øverst.

Svendborg: Ulla Larsen og Mette Kristensen puster nu borgmester Lars Erik Hornemann i nakken på den valgliste, som Venstres medlemmer har sammensat ved et opstillingsmøde i Gudbjerg Forsamlingshus.

De to Venstrekvinder er rykket frem som nummer to og tre på partiets opstillingsliste forud for valget til november, men Venstre-formand Poul Weber afviser indtil videre at tale om en ny kronprinsesse i partiet.

Venstrelisten

Venstres opstillingsliste ser sådan ud. I parentes den placering, som de havde på listen ved valget i 2013:1. Lars Erik Hornemann (1). 2. Ulla Larsen (8). 3. Mette Kristensen (4). 4 Birger Jensen (2). 5. Jesper Ullemose (7). 6. Per Nykjær (ny). 7. Ulrik Sand Larsen (9). 8. Rene Haahr (ny). 9. Susanne Boye Roost (ny). 10. Markus Stricker (ny). 11. Birthe Skovgård (ny). 12. Niels Hansen Thrysøe (13). 13. H.C. Wulff (ny). 14. Niels Rasmussen (ny). 15. Mads Fredeløkke (ny). 16. Henrik Piester (ny). 17. Lone Stærmose (ny). 18. Svend-Aksel Hansen (17). 19. Per Ingemann (ny). 20. Daniel Stilling (ny). 21. Torben Thillemann Jakobsen (20). 22. Michael Corfixen (19). 23. Jesper Christensen (14).

- Vi er ikke derhenne, hvor vi begynder at snakke om en kronprinsesse, men det er klart, at det er en markering, at der står to damer meget højt på vores liste, siger Poul Weber.

Mener det alvorligt

61-årige Ulla Larsen afviser, at hun umiddelbart har ambitioner om at blive spids- og borgmesterkandidat, mens 46-årige Mette Kristensen ikke lægger skjul på, at hun har politiske ambitioner og på et tidspunkt godt kan se sig selv som partiets spidskandidat.

- Det tror jeg, enhver politiker kan, men det er ikke noget, som jeg har på dagsordenen nu. For os handler det om at få et godt valg og bevare borgmesterposten, siger hun og tilføjer.

- Når man har været med i nogle år, så er det fordi, man mener det alvorligt, siger Mette Kristensen, der er i gang med sin anden valgperiode.

Indtil videre er det dog 59-årige Lars Erik Hornemann, der står øverst på V-listen med i alt 23 kandidater. Lokalformand Poul Weber betragter listen som spændende med en god spredning både hvad angår alder, erhverv og kompetencer, men han ærgrer sig over, at blot fem af de 23 kandidater er kvinder.

- Det er et generelt problem, og jeg ville godt have haft flere kvinder på listen, men bortset fra det, så synes jeg, vores liste er meget homogen, og derfor er jeg også meget optimistisk, siger Poul Weber.

Mette Kristensen så også gerne en liste med flere kvinder, og hun fremhæver sig selv som eksemplet på, at det er muligt at gå ind i politik, selvom man har små børn. Alligevel mislykkes det for det meste, når hun er ude og lokke kvinder ind i politik.

- De meldinger jeg får, er, at tonen er for hård, og at det handler for meget om personer fremfor politik, forklarer Mette Kristensen.

Mål: Mindst otte

Ved sidste valg fik Venstre valgt seks kandidater, men Lone Stærmose og Mads Fredeløkke er i løbet af denne valgperiode hoppet fra Dansk Folkeparti til Venstre, så partiet nu har otte pladser i byrådet. Poul Webers mål er at få valgt mindst otte V-kandidater til det nye byråd

- Jeg synes, det er uambitiøst at gå efter mindre end det, vi har nu, så målet er at få valgt mindst otte og gerne ni, siger Poul Weber.

12 af de 23 kandidater på Venstrelisten er nye i forhold til valget for fire år siden, mens syv af kandidaterne aldrig tidligere har stået på en stemmeseddel. 70 af Venstres 297 medlemmer deltog i opstillingsmødet.

  • Katrine Becher Damkjær

    Af:

    Jeg er journalist på Jysk Fynske Mediers redaktion i Svendborg, hvor jeg jagter alle former for nyheder. Jeg skriver både til Fyns Amts Avis, Fyens Stiftstidende og Fyens.dk. Er bosat i Svendborg med min familie og uddannet på Danmark Journalisthøjskole i 1994.