Skolevej til Vestre Skole i Svendborg sikres nu med cykelsluser.

Politikerne i trafikudvalget i Svendborg har besluttet at ændre på 19 af de meget omtalte trafikchikaner, der skal skabe større tryghed på villavejene, men som ifølge mange borgere har skabt det stik modsatte.

Revisionen betyder blandt andet, at den meget omtalte chikane på Bontvedvej nu ændres. Chikanen var lavet uden cykelsluse, selvom vejen er skolevej for masser af børn til Vestre Skole via en cykelbro over Johannes Jørgensens Vej.

Kommunen havde på Bontvedvej valgt en model med to forskudte chikaner, hvor cyklister og biler skal samme vej. Det skete på trods af, at der i Vejdirektoratet publikation, "Håndbog om Fartdæmpere", står: "Løsningen medfører desuden ulemper for cyklister, med mindre der indrettes cykelsluser".

Disse cykelsluser kommer altså nu.

Man har også lyttet til de mange borgere, som gjort opmærksom på, at chikanerne på Strandvej og Niels Juels Vej skaber farligere situationer på grund af dårlige oversigtsforhold. Også en chikane på Skovvej ud for det gamle Svendborg Bryghus ændres nu efter masser af henvendelser fra borgerne.

Birger Jensen (V), formand for kommunens trafikudvalg, ærgrer sig over, at borgerne ikke har været inddraget bedre i projektet.

- Hvis vi havde tænkt os om, så havde vi jo god tid til at tage det i etaper i stedet for at køre ud og banke projektet ud over hele byen på denne her måde. Det var ikke klogt, og det sker ikke igen. Vi skal have borgerne med på banen, og det har vi lært af, siger formanden for trafikudvalget.

Læs mere på Mitfyn.dk og i Fyns Amts Avis tirsdag.

  • Katrine Becher Damkjær

    Af:

    Jeg er journalist på Jysk Fynske Mediers redaktion i Svendborg, hvor jeg jagter alle former for nyheder. Jeg skriver både til Fyns Amts Avis, Fyens Stiftstidende og Fyens.dk. Er bosat i Svendborg med min familie og uddannet på Danmark Journalisthøjskole i 1994.

Mere om emnet

Se alle
1
Borgermøde om chikaner i januar

Borgermøde om chikaner i januar

8
Kommunens chikaner: Hver tredje borger føler sig utryg

Kommunens chikaner: Hver tredje borger føler sig utryg

9
Fejl i hver sjette trafikchikane

Fejl i hver sjette trafikchikane