Udvalg har fordelt knap tre millioner kroner til lokale projekter. To af dem ligger på stranden ved den runde lystbådehavn.

Svendborg: Hører man til blandt dem, der kommer på det lille stykke strand ved den runde lystbådhavn, må man forberede sig på lidt forandring i de kommende år.

Erhvervs-, Beskæftigelses- og Kulturudvalget har netop fordelt lige knap tre millioner kroner fra Puljen til lokale initiativer og en pæn del af beløbet er gået til to projekter på stranden ud for Færgevej.

De fik også penge

Erhvervs-, Beskæftigelses- og Kulturudvalget havde fået 30 ansøgninger til de godt tre millioner kroner, det havde til fordeling i denne omang fra Puljen for lokale initiativer. Otte ansøgninger blev ikke imødekommet.Her er listen over de projekter, der fik penge.

Inca Spejderne Sydfyn: 100.000 kroner til bålhytte, shelters og madpakkehus.

Ollerup Skytteforening: 150.000 kroner til elektroniske skydebaner.

Strammelse Brugerlaug: 75.000 kroner til nyt tag på foreningshus.

Egense-Rantzausminde Idrætsforening: 187.500 kroner til udendørs aktivitetesmiljø.

Broholm Rideklub: 85.000 kroner til rideundervisning for handicappede.

Borgergruppe i Ulbølle: 7813 kroner til nødde-, hyld- og bærlund.

Drejø Beboerforening: 30.000 kroner til motions- og aktivitetssted.

Egense Rantzausminde Beboerforening: 9588 kroner til nye borde til Egense Forsamlingshus.

Kulturværkstedet VÆRD: 200.000 kroner til iværksætterhøjskole i den gamle søfartsskole.

Lundeborg Sejlklubs kajakafdeling: 14.000 kroner til to nye klubkajakker med udstyr.

Hesselager Sogns Borgerforening: 159.247 kroner til ny handicapvenlig helårsbadebro.

Oure Friskoles Venner: 100.000 kroner til skaterrampe.

Søren Bild Sauna og Vinterbadeforening: 35.000 kroner til mobil sauna.

Svendborg Seniorakademi: 7150 kroner til diverse inventar.

Freeshop Svendborg: 13.851 kroner til diverse inventar.

Svendborg Bridgeklub: 60.000 kroner til elevator i privat lejemål.

Foreningen Dampskibsbadet: 117.038 kroner til sauna og to badetrapper på brohovedet af Dampskibsbroen.

Åbyskov Forsamlingshus: 350.000 kroner til ombygning med nye toilet- og køkkenfaciliteter.

Vester Skerninge Tennisklub: 350.000 kroner til Projekt Padeltennis, outdoor fitness og motorikklatrestativ.

Tved Uderum: 115.000 kroner til idræts- og bevægelsesaktiviteter.

 

Den af de i alt 30 ansøgninger, der er imødekommet med det største beløb, er Svendborg Amatør Sejlklub, som har klubhus på det grønne areal midt for stranden, men desværre et lidt forfaldent et af slagsen. Så klubben har fået 450.000 kroner til at bygge et nyt.

- Det er vi meget glade for, lyder det fra klubformand Per Ingemann.

Beløbet bringer nemlig klubben et ikke ubetydeligt skridt i retning af realiseringen af byggeprojektet til godt og vel 10 millioner kroner. Fynske Bank har doneret 200.000 kroner, og med den lokale opbakning er det tid at forfatte et nyt brev til A. P. Møller Fonden.

- Vi har haft kontakt til dem, men de ville gerne se noget lokal opbakning, og det har vi nu, siger Per Ingemann om projektet, der er tegnet af C&W Arkitekter.

Klubhuset er bygget af tre omgange siden 1950'erne og svarer ikke længere de behov, klubben har. I dets sted er det derfor planen at bygge et hus, der blandt andet er udstyrret med badefaciliteter til ungdomssejlerne, flere mødelokaler og faciliteter til handicappede.

- Det bliver ikke større i grundareal, men det bliver lidt højere. Ikke meget, af hensyn til naboerne, siger formanden, der håber, at byggeriet kan stå færdigt i slutningen af 2018.

Plads til flere kajakker

Et stenkast derfra skal der også bygges nyt, men dog kun et tilbygning. Det er i hvert fald, hvad Svendborg Kajakklub har fået 350.000 kroner fra puljen til.

- Vi har folk stående på venteliste til opbevaring af deres egne private kajaker, så vi vil gerne have noget mere plads til kajakker og et ordentligt værksted, siger formand Tine Eeg.

Planen er at rive den gule murstensbygning mellem kajakklubben og de røde fiskerhuse ned og bygge nyt her. Projektet beløber sig til cirka 1,6 millioner kroner, så også her skal der søges fonde, før byggeriet kan gå i gang.

- Men det her er jo den første portion penge, og det synes vi er lidt vildt, for så begynder der at tegne sig et billede af, at det kan lade sig gøre, siger hun.

  • Bødiker_Julie_Ruby_(2015)_022

    Af:

    Jeg er journalist på Fyns Amts Avis' redaktion i Svendborg og skriver om meget forskelligt, men har brugt særligt mange arbejdsdage på at dække sygehusstof, Svendborgbanen og by- og havneudvikling. Mine rødder er jyske, men mit hjerte er tabt til Sydfyn.