Profeterne fældet af mistro til bilister og DSB

Ville mindst én bil køre i Havfruespringvandet i løbet af de første 11 måneder af 2017? Det var blandt spørgsmålene i årets profetkonkurrence. Arkivfoto: Roland Petersen.

Profeterne fældet af mistro til bilister og DSB

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Spørgsmålet, hvorvidt der ville køre biler i Havfruespringvandet, voldte profetdeltagerne problemer. Det samme gjorde spørgsmålet om DSB's kunderettidighed på Svendborgbanen. Omvendt havde de godt styr på Tankefuld og kulturprisen.

Svendborg: Vi er knapt nået ind i 2017, da der bliver taget en beslutning, som ændrer skæbnen for både byens bilister og deltagerne i avisens profetkonkurrence.

I slutningen af januar sker der nemlig det, at trafikudvalget giver grønt lys til, at der sættes en række pullerter op på torvet. De skal skærme af for Havfruespringvandet, som indtil da har været genstand for en række uheldige episoder med biler, der er kørt i det.

Løsningen har øjensynlig hjulpet, for ingen er kommet ud i sådan en situation i løbet af året, hvilket chef for kommunens Center for Ejendomme og Teknisk Service, Søren Bach-Hansen, bekræfter over for avisen.

- Vi har ikke registreret, at der skulle være kørt biler i havfruespringvandet i 2017. Året er jo ikke gået endnu, men det virker som om pullerterne har haft deres effekt, lyder det i en mail fra centerchefen.

En effekt på årets profetkonkurrence har pullerterne også. For en relativ stor gruppe blandt deltagerne havde sat lid til, at der nok ville havne en bil eller to i springvandet i løbet af året. Det var et fejlskud, ved vi i dag.

Deltagerne skulle gætte på, om der var mindst 3500, som ville gennemføre halvmaratonløbet De 3 Broer.
Deltagerne skulle gætte på, om der var mindst 3500, som ville gennemføre halvmaratonløbet De 3 Broer.

Stor tro på bokser

Et fejlskud er det også, hvis man troede, at Lars Erik Hornemann (V) ville genvinde borgmesterposten ved kommunalvalget. Den post gik som bekendt til Socialdemokratiets Bo Hansen, mens Lars Erik Hornemann kan trøste sig med, at de 1666 personlige stemmer, han fik ved valget, var en hel del flere end antallet af profetdeltagere, som troede på genvalg til venstremanden.

Mange havde derimod problemer med spørgsmål fire, da de spåede, at BK Rollo-bokseren Lena Bertelsen i foråret ville gå hele vejen ved de nordiske mesterskaber i Gilleleje. Hun kom tæt på med en plads i finalen, hvor det dog blev til nederlag mod Ditte Frostholm. Det gav sølv til Lena Bertelsen og et minus til de mange læsere, som gættede på guld.

I det hele taget drillede spørgsmålene, der handler om sport og idræt, profeterne - heriblandt spørgsmål seks, hvor man skulle gætte på, om mindst 3500 løbere ville komme i mål under halvmaratonløbet De 3 Broer. En stor del svarede 'ja', men det er et forkert svar.

I virkeligheden deltog 1900 løbere, oplyser løbsdirektør Kasper Jørgensen, hvilket altså er et godt stykke fra de 3500.

Drilske DSB

Flertallet af profeter havde gennemskuet, at Svendborg ikke ville blive hjemsted for en skattestyrelse, ligesom de vidste, at Fynske Banks filial i Hesselager bestod, og at Svendborg Juniorklub fortsat ville være i Bagergade.

De havde også forudset, at Den Fynske Kulturpris ikke ville havne på Svendborg-hænder for tredje år i træk. Prisen landede i stedet omme på den anden side af kommunegrænsen i Faaborg-Midtfyn, hvor vinderen Heartland Festival har hjemme.

Spørgsmål 10 voldte heller ingen problemer for profeterne, som ikke regnede med, der ville blive solgt mindst otte grunde i Tankefuld. Der blev skrevet under på en enkelt købsaftale, oplyser kommunens ejendomsmægler Lone Vesterholm Jensen.

Endeligt kan vi afsløre, hvordan spørgsmål 12 fældede langt de fleste af årets profetdeltagere. Få havde gættet, at DSB ville opnå en kunderettidighed på Svendborgbanen på mindst 95 procent i en af årets måneder. Men det gjorde de altså - og endda i flere af månederne.

Profeterne fældet af mistro til bilister og DSB

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce