Prøveforsøg med 12 mobile plantekasser: Flytbare træer og nye bænke til torvet

Der kommer flere træer og bænke på Torvet i Svendborg. Foto: Katrine Becher Damkjær

Prøveforsøg med 12 mobile plantekasser: Flytbare træer og nye bænke til torvet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Torvet i Svendborg får flere træer og bænke. Torvegruppe har afsat 100.000 kroner til formålet.

Svendborg: Mere grønt at se på og flere flader at sidde på.

Det er, hvad vi kan se frem til på torvet i Svendborg.

For inden længe bliver der sat træer op vejen rundt om Stortorvet, der desuden får tilføjet en række nye bænke.

Det afslører Flemming Madsen (S), som udover at sidde i byrådet er formand for den såkaldte Torvegruppe - kommissoriet, der har til opgave at skabe rammerne for torvet.

- I løbet af juli dukker der nogle store plantekasser op på torvet med træer i. De er flytbare, hvilket vil sige, at vi kan få en fornemmelse af, hvor vi gerne vil have træerne til at være i fremtiden, siger Flemming Madsen, der uddyber, hvorfor træerne i første omgang ikke plantes ned i selve jorden.

- Hvis man først har plantet dem, er der ingen fortrydelsesret. Eller jo, det er der, men så er det bare frygtelig besværligt og dyrt. Så vi vil gerne være stensikre på, hvor de skal stå, inden træerne plantes ned, og det her er en fornuftig prøvehandling, hvor vi kan prøve at flytte lidt rundt dem og se på, hvad der er godt, og hvad der er skidt, siger han.

Normale bænke

Der er tale om 12 mobile plantekasser, forklarer Flemming Madsen, som formentlig kommer op sidst i juli. Derudover har torvegruppen bestilt otte bænke.

- Der er desværre lidt leveringstid på dem, så de kommer først i løbet af august, siger byrådsmedlemmet.

Han forklarer desuden, at bænkene er ganske almindelige bænke som dem, man finder rundt om i bybilledet. Og altså ikke er af samme type som de 14 speciallavede - og omstridte - bænke, som blev sat op på torvet for nogle år siden og kostede kommunen i alt 624.000 kroner.

- Det her er almindelige parkbænke, som man har andre steder, siger han og forklarer, at bænkene her har en stykpris på omkring 5000 kroner.

I alt har Torvegruppen afsat omkring 100.000 kroner til formålet, og det er godt givet ud, mener Flemming Madsen, der slutteligt fastslår, at tiltaget ikke bliver til gene for de torvehandlende.

- Stortorvet skal stadig være stortorv og fleksibelt, som hele tiden har været Torvegruppens oplæg. Det vil sige, at det berører meget lidt eller slet ikke de torvehandlende. Vi vil gerne lave et indbydende torv, som de så sandelig også får gavn af.

Prøveforsøg med 12 mobile plantekasser: Flytbare træer og nye bænke til torvet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce