Det er slut med IC4-tog på Svendborgbanen, har DSB tidligere sagt. Alligevel er toget på banen igen

En spiller, der har fået det røde kort, kan godt glemme alt om at komme tilbage i kampen - i hvert fald i sportens verden.

Men ikke i DSB's.

For tiden bliver strækningen mellem Ringe, Odense og Nyborg nemlig betjent af IC4-tog, og det lå ellers på ingen måde i kortene.

Som vi tidligere har beskrevet, forlangte transportminister Hans Christian Schmidt (V) tilbage i januar en plan for, hvordan DSB og Banedanmark ville komme de talrige forsinkelser, aflysninger og delaflysninger på Svendborgbanen til livs.

IC4 bortvist fra banen

Og det fik han.

Det ustabile IC4-tog blev udpeget som den store synder, og i stedet skulle der udelukkende køre tog af typen Desiro mellem Svendborg og Ringe, mens IC3-tog skulle betjene resten af banen.

IC4-toget blev sendt til Sjælland, og planen blev sat i værk den 22. februar.

Alligevel er det udskældte tog nu tilbage, bekræfter DSB-kommunikationschef Tony Bispeskov.

- Men kun i en periode. Det blev sat ind den 8. marts, men mandag den 11. april er IC3-toget tilbage, siger han.

Tysk sporarbejde

Årsagen er, forklarer Tony Bispeskov, at den tyske pendant til DSB, Deutsche Bahn, er i gang med noget sporarbejde, som betyder, at de tyske tog ikke kan køre på tværs af grænsen.

Det kan IC4-toget heller ikke, men det kan til gengæld IC3.

- Så derfor er vi nødt til at bruge det dernede, til sporarbejdet er færdigt, siger Tony Bispeskov, som ikke vil garantere, at IC4-togets gæstevisit på Svendborgbanen er en enlig svale.

- Der kan opstå situationer, hvor vi er nødt til at ændre på materiellet, siger kommunikationschefen.

Han oplyser i øvrigt, at IC4-togets comeback har været en succes.

  • Journalist portræt

    Af:

    Jeg er journalist på Fyns Amts Avis og skriver om stort og småt på tværs af stofområderne. Er oprindeligt butiksuddannet, men skiftede spor og startede på journalistuddannelsen i Odense i 1999. Efter en praktikperiode på Fyens Stiftstidende blev jeg ansat på det daværende Holbæk Amts Venstreblad i 2003, og efter godt fire år i det sjællandske rykkede jeg tilbage til Fyens Stiftstidende - nærmere bestemt Assensredaktionen - i 2007. Har siden 2010 været ansat på Fyns Amts Avis i Svendborg, hvor jeg også bor. Og så er jeg vokset op i Tommerup på Højfyn. I øvrigt er jeg ikke ret god til golf. Men jeg spiller det alligevel ved enhver given lejlighed.

Mere om emnet

Se alle
17
Passagerer smidt af i Stenstrup efter signalfejl

Passagerer smidt af i Stenstrup efter signalfejl

7
Minister: Utopisk at tro på stabil Svendborgbane

Minister: Utopisk at tro på stabil Svendborgbane

Tog til tiden: Minister igen i samråd om Svendborgbanen

Tog til tiden: Minister igen i samråd om Svendborgbanen