Private institutioner er i fremgang


Private institutioner er i fremgang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I øjeblikket er der planer om en privat vuggestue i Skårup, en integreret daginstitution i Vester Skerninge, en idrætsbørnehave i Ollerup og en børnehave ved Ø. Åby Friskole

nSVENDBORG/SKÅRUP/ OLLERUP: Foruden den private daginstitution i Vester Skerninge, som Fyns Amts Avis skrev om forleden, nærmest myldrer det med planer om private pasningstilbud.

To af de planlagte daginstitutioner er så langt, at de skal behandles i Svendborg Kommunes udvalg for børn og unge i begyndelsen af november. Foruden Trip, Trap Træsko Børnehuset i Vester Skerninge skal politikerne behandle en ansøgning om en privat vuggestue, Brumbassen, i Skårup.

Det er to tidligere dagplejemødre, Christina Milling og Solveig Jensen, begge Skårup, der søger om at etablere en vuggestue til 22 børn. Den skal indrettes i en ejendom på adressen Skårup Vinkelvej 2, hvor der tidligere har været både bank og autoforhandler.

- Vi vil ikke annoncere, før vi har en godkendelse. Men vi har allerede fået indmeldt 12 børn, siger Christina Milling.

Gamle planer om børnehave

Øster Åby Friskole har også planer om at etablere en privat børnehave. Ifølge leder af friskolen, Per Wendelboe, begynder forberedelserne for alvor, hvis forældrene giver grønt lys, når der skal holdes en ekstraordinær generalforsamling i næste måned.

- Vi planlægger en børnehave til 20 - maksimalt 25 børn. Først skal vi i gang med en låneansøgning, og vi skal have bygget. Men jeg forventer, at vi står klar med en børnehave i løbet af foråret, siger Per Wendelboe.

Han understreger, at ideen om en privat børnehave i tilknytning til friskolen har været dér i flere år.

- Men nu oplever vi, at nogle af vores forældre har svært ved at få passet deres små børn her i Skårup. De skal helt til Svendborg eller Thurø, siger Per Wendelboe.

Men han indrømmer også gerne, at en børnehave er attraktiv for friskolen, så børnene helt naturligt fortsætter i skolen efter børnehaven.

Enestående beliggenhed

Som nævnt tidligere her i avisen har Gymnastikhøjskolen i Ollerup planer om at etablere en privat idrætsbørnehave. Men de er endnu ikke så langt fremme. Det skyldes, at børnehaven skal opføres på grunden til den nuværende Ditlevgård på Ditlevvej 1, som Gymnastikhøjskolen ejer. Ejendommen, der er i dårlig stand og skal nedrives, har en enestående beliggenhed lige ned til Hvidkilde Sø.

- Derfor er sagen lige nu i offentlig høring, hvor blandt andre naturfredningsmyndighederne skal udtale sig, oplyser forstander på Gymnastikhøjskolen, Uffe Strandby.

Hvis der kommer en kommunal tilladelse til at drive børnehaven på dét sted, understreger, Uffe Strandby, at det er Gymnastikhøjskolen, der vil stå for opførelsen af børnehaven. Den vil derefter blive lejet ud til de mennesker, der skal stå for driften.

Af yderligere private initiativer er der Børnekompagniet, der arbejder med et børnehaveprojekt i Poulineskoven. Desuden godkendte Egebjerg Kommune før kommunesammenlægningen Børnehaven Egebjerg, der ligger i tilknytning til Egebjerg Friskole.

Private institutioner er i fremgang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce