Privat børnehave åbner til nytår


Privat børnehave åbner til nytår

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den tidligere træskofabrik på Åmarksvej i Vester Skerninge skal indrettes til daginstitution med vuggestue til 36 børn - initiativtagerne lægger vægt på at skabe et mindre sted med motorik, kost og gode udfoldelses-muligheder

VESTER SKERNINGE: Et stadigt stigende antal børn i de kommunale daginstitutioner har fået en gruppe forældre med Rikke Møller, Hårby, i spidsen til at arbejde for at etablere en privat børnehave i Vester Skerninge. Nu er planerne så langt, at de forventer at kunne åbne den 2. januar 2008.

- I 10 år har jeg drømt om at være med til at skabe noget fra starten, sammen med kolleger og forældre, siger Rikke Møller, der bliver den nye private børnehaves kommende leder.

Som en friskole

I nogen tid har hun - sammen Mette Linnebjerg, der er hendes søster - arbejdet på få virkeliggjort sin drøm.

- Vi vil skabe et sted, der minder om friskolen, siger Mette Linnebjerg. Dermed mener hun Vester Skerninge Friskole, hvor både hun og Rikke Møller har gået.

Den nye børnehave, der hedder Trip Trap Træsko Børnehuset, er planlagt til at kunne rumme 36 børn, heraf 12 børn i vuggestue.

- Det bliver et mindre sted, hvor vi lægger vægt på motorik og bevægelse. Og vi vil give børnene fuld kost, så vi planlægger at ansætte en ernæringsassistent, fortæller Rikke Møller.

Hun er uddannet pædagog og har taget en supplerende uddannelse i motorik. For tiden er Rikke Møller ansat i Haastrup Børnehave, men har i øjeblikket forældreorlov. Hun har tre børn på syv og fire år og 15 måneder.

Netop motorik og bevægelse er der god plads til udendørs ved den kommende institution, der skal indrettes i bygningerne på Åmarksvej 9, lige i den grønne udkant af det sydlige Vester Skerninge.

Og navnet på den nye børnehave, Trip Trap Træsko Børnehuset, er oplagt, fordi der for flere år siden var en træskofabrik.

Lige op ad Øhavsstien

- Vi er nok den eneste børnehave, der ligger lige op ad Øhavsstien. Så uden trafik kan vi og børnene kan gå helt ned til vandet ad Øhavsstien, siger Rikke Møller.

Som led i forberedelserne har hun naturligvis haft et møde med folk fra børne og unge-afdelingen i Svendborg, og hun forventer, at ansøgningen om børnehaven bliver behandlet i børne- og ungeudvalget i november måned.

- Jeg har haft et meget positivt samarbejde med kommunen. Så i disse dage bliver der annonceret efter personale, siger Rikke Møller.

Til de 36 børn, som børnehaven er planlagt til, vil der blive ansat seks fuldtidsmedarbejdere plus en 30 timers ernæringsassistent, der også skal arbejde pædagogisk. I arbejdet med at forberede den nye børnehave har Rikke Møller trukket på konsulentbestand fra Daginstitutionernes Lands-Organisation, DLO. Men børnehaven i Vester Skerninge er ikke den eneste private institution, der er på vej med et pasningstilbud. Gymnastikhøjskolen i Ollerup har også rettet henvendelse til kommunen for at få lov til at etablere en børnehave i lokalområdet.

24 børn er indmeldt

- Jeg ønsker en privat børnehave i Ollerup velkommen. Forældrene har jo frit valg, så der skal ikke være konkurrence, understreger Rikke Møller.

En folder om børnehaven og plakater er fordelt og hængt op i lokalområdet. Og der bliver annonceret med et informationsmøde, der skal være den 24. november

- Vi har allerede fået indmeldt 15 børn til starten den 2. januar. Og yderligere ni børn er meldt ind til at begynde i foråret og i 2009, oplyser Rikke Møller.

Privat børnehave åbner til nytår

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce