Prisvindende kunstnere faldt for Frederiksøs sjæl

Katrine Würtz Hansen forbereder en udstilling. Foto: Farid Salti.

Prisvindende kunstnere faldt for Frederiksøs sjæl

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vi faldt for Frederiksøs sjæl, siger billedkunstner Katrine Würtz Hansen, som sammen med Nanna Katharina Jensen, og deres mænd fryser med anstand for kunstens skyld. De har fået Statens Kunstfonds bevågenhed efter at være rykket til Svendborg.

Svendborg: Kunstnerparret Katrine Würtz Hansen og Farid Salti har fuld tryk på varmeblæseren i deres værksted i en af Frederiksøs gamle værtsbygninger. I liften ligger deres datter Judy på tre måneder. Forældrene er på arbejde. Ovenpå er galleriet "Kunsthal ved siden af" og om hjørnet i smøgen den ny samtids kunstrum "du.al". Det er Katrine og hendes billedkunstnerkollega Nanna Katharina Jensen, som gør nyskabende kunst synlig på Frederiksøen. Nanna er lige nu langt fra Svendborg. Hun og hendes kunstnermand Jesper Kjærgaard Kring sejler i den fælles båd i varmere farvande omkring Columbia.

Kunstrummene har allerede Statens Kunstfonds bevågenhed. Kunstfonden har præmieret udstillingstedet du.als nuværende udstilling. To dørhøje montre med Kirstine Aarkrog og Louise Rosendals installationer "Saturn" og "My Mon was a computer" med i alt 75.000 kroner til deling mellem de to kunstnere og Katrine Hansen, der er udstillingernes kurator.

I udstillingsrummene med computer og billeder fortælles groteske historier om foie gras-produktion, vore behov, begær og brutale metoder for tilfredsstillelse.

- Vi kom fra København, hvor vi var uddannet på malerskolen ved Kunstakademiet og forelskede os i Frederiksø og de gamle rum, hvor der har været håndværkere og liv. Idéen med "du.al" er at give kunstnere fra ud- og indland en platform, hvor der kan vises samtidskunst og præsenteres fremtidens kunstnere. Det vil vi gøre ved at invitere kunstnere fra vort netværk, som så går sammen i kunstduet med en anden kunstner. Her er sjæl. Gammel sjæl, der passer fantastisk til det helt nye indenfor kunsten, fortæller Katrine Würtz Hansen, 31. år.

- Vi inviterer simpelthen hver gang ind i mørket og kulden til fernisering, og sidste år havde vi 53 forskellige kunstnere til at udstilling, siger hun, der sammen med Nanna Katharina Jensen selv danner den næste udstillings-duo med fernisering i februar.

De to præmierede udstillinger kan ses døgnet rundt i Frederiksøens smøge til 27. januar.

Kunstrummet du.al s udstillinger har åbent døgnet rundt. Foto: Farid Salti
Kunstrummet du.al s udstillinger har åbent døgnet rundt. Foto: Farid Salti
Fernisering hos
Fernisering hos "du.al" i smøgen på Frederiksøen. Farid Salti.

Prisvindende kunstnere faldt for Frederiksøs sjæl

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce