Prisuddeling i Svendborg: Skulderklap til legebarnet og det kulturelle fyrtårn

Multitalentet Laura Teglhøj har leget sig til Ungdomstalentprisen. Her er hun flankeret af kulturudvalgsformand Henrik Nielsen (tv.) og konferencier Kim Linnet.Foto: Yilmaz Polat

Prisuddeling i Svendborg: Skulderklap til legebarnet og det kulturelle fyrtårn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

19-årige Laura Teglhøj vandt Svendborg Kommunes Ungdomstalentprisen, mens forfatteren Josefine Ottesen tog Kulturprisen ved et arrangement i Borgerforeningens Guldsal lørdag eftermiddag.

Svendborg: Hun har leget hele sit liv.

Og nu sidder 19-årige Laura Teglhøj med familie og venner ved et bord og smiler og lytter, da Erhvervs,- Beskæftigelses- og Kulturudvalgsformand Henrik Nielsen (K) endelig kommer til sagen og får revet kuverten op, mens en trommehvirvel fylder salen.

- Vinderen af årets Ungdomstalentprisen er ... Laura Teglhøj, siger han, og nu smiler hun for alvor, mens hun skridter mod scenen.

Det er lørdag eftermiddag i Borgerforeningens Guldsalen, og skal man tro indstillingen, er Laura Teglhøj ikke så lidt af en multikunstner og et navn, som Svendborg en dag vil være stolt over.

Og da hun har takket for prisen og den medhørende krukke og rejselegatet, går hun til mikrofonen og siger "wauw" og fortæller, som om hun aldrig har lavet andet, at hun ser kulturen som et træ, som hun er vokset op i i Svendborg, og at der derfor er grund til at takke alle de ildsjæle, som brænder for kunsten og kulturen, fordi de vander kulturtræet og får det til at blomstre. 

 

 

 

De nominerede
De nominerede til Svendborg Kommunes Kulturprisen var:Svendborg Kammermusikforening.

Musikeren Jens Holgersen.

Forfatteren Josefine Ottesen.

Nomineret til Ungdomstalentprisen var:

Klassisk slagtøj-spilleren Benjamin Hingebjerg.

Trommeslageren Nina Thordsen.

Musikeren og skuespilleren Laura Teglhøj.

Prisvindere blev Josefine Ottesen og Laura Teglhøj.

Legebarn

Et kvarters tid senere kan hun evaluere oplevelsen.

- Jeg er overvældet. Helt benovet, siger Laura Teglhøj, som spiller teater og musik og har været en del af koret ved Slotsoperaerne på Valdemars Slot.

Imponeret som skuespiller i diverse opførelser på Svendborg Fritidsteater har hun også, ligesom hun har det med at sætte teater op i Svendborgs gader. Hvilket ikke er nyt.

- Når jeg var til fødselsdage som barn, og det blev lidt kedeligt, tog jeg altid morens tøj på og satte stykker op. Jeg er god til at lege, siger Laura Teglhøj og konstaterer, at det at være kunstnerisk jo netop er at være god til leg.

Hvad det hele så at sige skal ende med, vil hun nødigt lægge sig fast på.

- Det skal bare udvikle sig. Jeg bliver ved med at lege, og jeg har mange gode idéer, siger Laura Teglhøj, som desuden fortæller, at hun ingen planer har om at lægge sig fast på hverken sang, musik - hun har spillet violin, siden hun var fem år - skuespil eller noget helt fjerde.

- Jeg vil bruge lidt af det hele. Jeg synes, det går fint hånd i hånd, siger hun.

En pris til alle

Kort forinden er også Kulturprisen blevet uddelt, og her må skuespilleren, debattøren, teaterinstruktøren, den kulturelle iværksætter Josefine Ottesen på scenen.

I indstillingen bliver hun kaldt et kulturelt fyrtårn, og i sin tale kommer hun ind på, at hun trods sit lange virke ikke tidligere har fået Kulturprisen, og at hun formentlig får den i år på grund af sit engagement i paraden "Fortællinger fra Havet".

Og da hun ikke har lavet den alene, men sammen med Sydfyns Kulturforening, kalder hun aktører derfra på scenen også, og så beder hun folk med den ene eller anden form for tilknytning til paraden om at række hænderne op. Hvilket vel godt og vel halvdelen af publikummerne i den fyldte sal gør.

- Så den her pris er til os alle sammen, siger Josefine Ottesen.

 Tilbage ved bordet nærmest drukner hun i håndtryk, krammere og tillykker, og hun fortæller, at hun bestemt er glad for prisen.

- Jeg er jo mest ude i landet og er desuden optaget af at skrive, og i 20 år var jeg ikke så aktiv her i Svendborg. Det er jeg først blevet det seneste par år, og det er dejligt at blive påskønnet, siger hun.

 

Prisuddeling i Svendborg: Skulderklap til legebarnet og det kulturelle fyrtårn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce