Presset af nethandel og svigtende julesalg: Søn drejer nøglen på familievirksomhed

Indehaver, Thomas Kristensen, har besluttet at lukke den taskeforretning, han overtog efter sin far for fem år siden. Foto: Andreas Wraae Nielsen

Presset af nethandel og svigtende julesalg: Søn drejer nøglen på familievirksomhed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Taskeforretningen "Carriealong" i Kattesundet slog lørdag dørene op med ophørsudsalg. Svigtende julesalg, svære vilkår for mindre butikker og internethandel får skylden, forklarer indehaver Thomas Kristiansen, der overtog forretningen efter sin far for fem år siden.

Svendborg: Beslutningen om at lukke taskeforretningen Carriealong i Kattesundet blev truffet for en uge siden, fortæller indehaver Thomas Kristiansen.

Og lørdag blev beslutningen effektueret, da forretningen åbnede med store gule klistermærker på vinduerne: Ophørsudsalg - 30%.

- Det har været undervejs længe, fortæller Thomas Kristiansen, og allerede i sommer lavede han en virksomhedsoverdragelse for at redde butikken, samtidig med at han reducerede i bemandingen og fandt billigere lagerplads.

Julesalget var historisk dårligt. Der var færre mennesker i gågaden end nogensinde før, og vi solgte slet ikke i det omfang, vi skulle. En fjerdedel af vores årsomsætning ligger i december, og når det fejler, så er det fatalt.
Thomas Kristiansen, indehaver af Carriealong

Internettet koster

Men det var ikke nok, og spørger man Thomas Kristiansen er der flere årsager til, at han nu må lukke den forretning, han overtog fra sin far for fem år siden. I øvrigt en forretning, som hans far drev i mere end tredive år.

- Det er svært at være den lille spiller på markedet, begynder han og forklarer, at større butikskæder udkonkurrer mindre forretninger som hans.

Men også øget internethandel har givet udfordringer.

- Der er øget prispres på internettet. I dag kan man nærmest ikke sælge noget på internettet, hvis ikke man giver rabat, og det betyder, at avancerne bliver lavere.

Han forklarer desuden, at søgemaskinen Googles priser er blevet højere.

- Vi betaler jo Google for at annoncere, og det bliver dyrere og dyrere, og der er det nok igen de små, der bliver hårdest ramt.

Fatalt julesalg

Genvordighederne har stået i kø, mens Thomas Kristiansen ikke er i tvivl om, at manglende julehandel slog bunden ud af forretningen.

- Julesalget var historisk dårligt. Der var færre mennesker i gågaden end nogensinde før, og vi solgte slet ikke i det omfang, vi skulle. En fjerdedel af vores årsomsætning ligger i december, og når det fejler, så er det fatalt, siger han.

En årsag kan han kun gisne om. Måske det skyldes black friday, der efterhånden strækker sig over en uge. Eller måske det er parkeringsproblematikken i Svendborg, funderer han.

- Jeg ved det ikke.

Vemodigt

Siden 1879 har der været forretning med lædervarer i lokalerne - og i godt 30 år har Thomas Kristiansen far drevet forretningen.

Thomas Kristiansen overtog for godt fem år siden, men må altså nu se realiteterne i øjnene: Det kan ikke løbe rundt, så nu skal lageret tømmes, og alt skal væk.

- Nu starter vi med 30 procent, og når salget begynder at gå trægt, hæver vi til 40 procent, og vi slutter formentlig på 70 procent på de sidste varer, siger han og vurderer, at han regner med, at forretningen er tømt i løbet af en måned.

- Det er meget vemodigt.

Presset af nethandel og svigtende julesalg: Søn drejer nøglen på familievirksomhed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce