Pres på ny udstykning


Pres på ny udstykning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Udenbys virksomhed ønsker at købe 40.000 kvm i den nye erhvervsudstykning ved Ørbækvej

SVENDBORG: Svendborg er ved at være klar med en meget stor udvidelse af erhvervsområdet ved Ørbækvej. Udvidelsen, som bl.a. indeholder en række attraktive facadegrunde langs Ring Nords forlængelse, åbner for både store butikker, kontorer og pladskrævende virksomheder. Og interessen har allerede været stor.

- Bare inden for de sidste 14 dage har vi fået to henvendelser fra firmaer uden for Svendborg samt en del lokale virksomheder med ønske om at udvide eller finde mere tidssvarende lokaler, fortæller erhvervskonsulent Helge Padegaard fra Svendborg Erhvervskontor.

Den ene henvendelse "udefra" er særlig interessant. Virksomheden skal bruge ikke mindre end 40.000 kvm erhvervsjord og har direkte udtrykt ønske om en placering i den nye udstykning.

Fem store butikker

Det er især facadegrundene langs Nordre Ringvejs forlængelse til Nyborgvej, der efterspørges.

Her er der mulighed for at placere fem butikker på hver 1500 kvm. Tilladelsen omfatter butikker med "pladskrævende varegrupper", f.eks. hårde hvidevarer, møbler, biler og både.

Der er i forvejen udstilling af både i industriområdet. Og det var netop en af grundene til, at det har trukket ud med at få udvidelsen på plads. I et nyt lokalplanforslag er der givet tilladelse til udendørsudstilling af både og biler og samtidig er der givet mulighed for at bygge i op til 12 meters højde og med en større bebyggelsesprocent, oplyser arkitekt Jens Henning Jensen fra Svendborg Kommunes kultur- og planafdeling.

Det nye lokalplanforslag er fra i dag og otte uger frem lagt ud i offentlig høring.

Strid om indkørsel

Forslaget udvider det nuværende industriområde med omkring 60 procent. Og det erkendes i forslaget, at området fuldt udbygget vil omfatte så mange virksomheder, at det ikke længere er nok med én enkelt vej ind i området. I dag er Norgesvej eneste adgangsvej. Med forlængelsen af Ring Nord vil der blive åbnet for endnu en adgangsvej.

Derimod giver lokalplanforslaget ikke mulighed for indkørsel fra nordsiden, fra Holmdrupvej. Her har politikerne hidtil sagt nej med begrundelse i, at Holmdrupvej er en smal skolevej og i forvejen stærkt trafikeret. Men der er nu ikke helt enighed om denne afvisende holdning. På sidste byrådsmøde kom det således endnu en gang til en større diskussion. Og lokalplanforslaget har da også en mindretalsudtalelse, hvor følgende politikere Per Ulrik Jørgensen, Ulla Larsen og Knud Albertsen, alle Venstre, samt Jørgen Lundsgaard (K) og Jens Munk (DF) godt vil tillade indkørsel af lette køretøjer til erhvervsområdets nordvestlige del.

God brug for udvidelse

Lokalplanforslaget er lagt frem til 15. december, hvorefter det kan endelig godkendes. Derefter kan salget begynde.

- Og der er god brug for udvidelsen. Der er meget lidt erhvervsjord tilbage i den gamle Svendborg Kommune, konstaterer Helge Pade- gaard fra erhvervskontoret.

Udstykningen kan dog ikke sælges efter først-til-mølle-princippet, men skal som alle andre kommunale udstykninger i en offentlig udbudsrunde for at sikre et salg til markedsprisen.

Pres på ny udstykning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce