Præst vil forklare gudstjenesten

Jane Fromberg vil blandt meget andet fortælle, hvorfor og hvornår skal vi rejse os i kirken (
Foto: Michael Bager)

Præst vil forklare gudstjenesten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sognepræst Jane Fromberg sætter de enkelte dele af gudstjenesten under lup

OURE: - Hvorfor og hvornår skal vi rejse os i kirken? Hvorfor ringer klokkerne inden gudstjenesten? Bestemmer præsten selv, hvad hun vil tale om i prædiken?

Alle tre spørgsmål og flere endnu vil sognepræsten for Oure, Vejstrup og Lundeborg sogne, Jane Fromberg, svare på, når hun torsdag aften inviterer til forklaringsgudstjeneste i kirken i Oure for alle, der gerne vil have de enkelte led i gudstjenesten sat under lup.

- I en gudstjeneste er der ligesom i en fodboldkamp forskellige spilleregler, som er gode at kende, hvis man skal føle sig godt tilpas ved at være der. Kender man ikke reglerne, kommer man nemt til at føle sig udenfor "som en hund i et spil kegler", og man synes i hvert fald ikke, det er sjovt, for man føler sig hjælpeløs, forklarer Jane Fromberg.

Hun fik ideen fra sin kollega i Gudbjerg, Annie Løvig Thomassen, som afviklede en sådan forklaringsgudstjeneste for konfirmanderne.

- Jeg har også holdt en sådan for konfirmanderne og deres forældre. Men folk fra menigheden opfordrede mig til at arrangere en forklaringsgudstjeneste for alle interesserede, og det gør jeg så nu. Jeg har tænkt mig at gentage en sådan aften en gang om året, lover Jane Fromberg.

Der bliver ingen prædiken torsdag aften, men udover de mange forklaringer på gudstjenestens opbygning, bliver der fællessang og konfirmanderne er inddraget i aftenen.

Forklaringsgudstjeneste: Oure Kirke torsdag klokken 19.00

Præst vil forklare gudstjenesten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce