Politisk flertal kræver Danske Banks underskrift: Skal love at overholde skattereglerne

Flertal af politikerne i økonomiudvalget vil fortsætte have, at kommunen er kunde hos Danske Bank. Arkivfoto

Politisk flertal kræver Danske Banks underskrift: Skal love at overholde skattereglerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Danske Bank skal skrive under på, at man ikke vil medvirke til skatteunddragelse. Det er politikerne i økonomiudvalget blevet enige om tirsdag aften, og allerede på fredag tager borgmester, Bo Hansen (S), i banken for at få Danske Bank til at skrive under på, at man har ærlige hensigter. Udvalget enedes dog om, at man ikke på nuværende tidspunkt vil droppe at benytte Danske Bank.

Svendborg: Endnu er Danske Bank ikke dømt for at have medvirket til hvidvask af millioner af kroner, men det forhindrer ikke politikerne i økonomiudvalget i at kræve, at banken skriver under på, at man ikke vil medvirke til snyderi.

I økonomiudvalget blev man ifølge borgmester, Bo Hansen (S), tirsdag aften enige om, at det skal fremgå af kommunens indkøbs- og udbudspolitik, at Svendborg Kommune kun vil samarbejde med leverandører, der udviser en ansvarlig skatteadfærd og som ikke udøver eller medvirker til skatteunddragelse samt hvidvaskning af penge.

Man vil desuden bede Danske Bank om at skrive under på det allerede på fredag, når Bo Hansen skal til møde med Danske Bank.

- Det ville undre mig meget, hvis banken ikke vil skrive under på, at man ikke vil hvidvaske penge og snyde i skat, siger Bo Hansen.

Det ville undre mig meget, hvis banken ikke vil skrive under på, at man ikke vil hvidvaske penge og snyde i skat
Bo Hansen (S), borgmester

Beholder Danske Bank

En underskrift på Danske Banks ærlige hensigter blev altså resultatet af en drøftelse i økonomiudvalget, mens udgangspunktet for drøftelsen var, at Enhedslisten gerne ser, at Svendborg Kommune helt dropper at samarbejde med Danske Bank.

Bortset fra Enhedslisten enedes partierne dog om, at man fortsat vil være kunde hos Danske Bank.

Ifølge Bo Hansen skyldes det de usikkerheder, der er forbundet med at opsige samarbejdet med banken. Med al sandsynlighed vil det nemlig give en øget renteudgift på mellem 300.000 og 400.000 kroner årligt, hvis kommunen opsiger aftalen med banken.

Desuden kan man langt fra være sikker på, at samarbejdet med banken ophører af den grund, oplyser han.

- Det skyldes, at vi vil være nødt til at finde en anden bank, og så skal det sendes i EU-udbud, og så længe Danske Bank ikke er dømt skyldig ved en domstol, må banken gerne byde, og hvis den giver det bedste tilbud, så skal vi jo vælge Danske Bank igen, siger han med henvisning til regler for EU-udbud.

Det ærgrer udvalgsmedlem Jesper Kiel (EL), at man ikke kunne enes om at droppe Danske Bank.

- For det kan godt være, at Danske Bank skriver under på vores indkøbspolitik på fredag, men det ændrer jo ikke ved den situation, at alle kan se, at Danske Bank har deltaget i hvidvaskning, og at man har ladet stå til. Så derfor har jeg jo stadig ikke tiltro til Danske Bank, uanset hvad de måtte skrive under på nu, siger han.

Løftes til byrådet

Ud over Kommunekredit bruger Svendborg Kommune fire banker. Det er Danske Bank, Sydbank, Jyske Bank og Nordea. Alle fire banker er nemlig udpeget af Finanstilsynet som såkaldte SIFI-institutter, og i Svendborg Kommune har man besluttet politisk, at man kun vil benytte de såkaldte SIFI-institutter.

Jesper Kiel (EL) mener dog, at man skal droppe at holde sig til SIFI-institutterne, for så kan flere banker - også de lidt mindre banker som eksempelvis Fynske Bank - byde i forbindelse med en udbudsrunde, og det vil forøge chancen for, at man kan slippe af med Danske Bank, mener han.

- Jeg synes, at vi skal gøre forsøget, selvom der er risiko for, at Danske Bank kan vinde udbuddet, siger han og oplyser, at han har krævet sagen i byrådet, hvorfor det først på tirsdag bliver afgjort, om kommunen skal droppe Danske Bank eller ej.

DAGENS LEDER

Politisk flertal kræver Danske Banks underskrift: Skal love at overholde skattereglerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce